UPDATE Cine sunt parlamentarii PSD care vor ancheta cazul Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Marian Iliescu
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Marian Iliescu

Comisia de anchetă în cazul Călăraşi va fi alcătuită din 15 membri, potrivit secretarului Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici. Pentru conducerea forului au fost propuşi, din partea PSD, parlamentarii PSD Gabriela Firea şi Eugen Nicolicea.

UPDATE Potrivit premierului Victor Ponta, este foarte probabil ca şefia comisiei de anchetă să îi revină deputatului UNPR afiliat PSD Eugen Nicolicea. Pe de altă parte, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a afirmat că şi Gabriela Firea este una dintre propunerile social-democraţilor pentru conducerea comisiei.

Astfel, premierul Victor Ponta a anunţat că, din partea PSD, vor face parte următorii parlamentari: deputaţii Ioan Adam, Eugen Nicolicea, MIhai Fifor şi senatorii Şerban Nicolae şi Gabriela Firea . "Cel mai probabil preşedintele Comisiei va fi Nicolicea", a spus Ponta.

Întrebat dacă PSD a luat în calcul propunerea liberalilor ca preşedinţia Comisiei să fie asigurată de senatorul PSD Ilie Sârbu, premierul a răspuns: "Aceea a fost o glumă sau o ironie. A fost o propunere pentru presă, nu pentru PSD. Crin Antonescu nu poate face propuneri în PSD cum nici eu nu fac în PNL".

De asemenea, liberalii vor avea patru membri în comisie, nu trei, cum se anunţase iniţial, în timp ce grupurile parlamentare PC, PPDD şi UDMR vor avea câte un membru.

La finalul şedinţei de miercuri a Birourilor Permanente reunite, Mircovici a declarat că subiectul va fi discutat de către liderii de grup, care trebuie să ia o decizie până luni.

„Liderii grupurilor parlamentare au rămas să discute această problemă şi să-şi stabilească componenţa nominală. Comisia s-a hotărât să fie formată din 15 membri şi asta urmează să se lămurească până luni“, a spus Mircovici.

Liderii PDL au anunţat, la rândul lor, că formaţiunea nu va avea reprezentanţi în comisie.

„Eu consider că nu are nicio logică această anchetă, noi suntem pentru tot felul de comisii care analizează strategii, probleme importante ale societăţii, nu pentru a ancheta pe cineva dacă a încălcat sau nu legea, instituţiile care trebuie să verifice acest lucru sunt cunoscute şi orice încălcare a legii trebuie pedepsită, dar nu noi, parlamentarii, cunoaştem aşa ceva“, a declarat liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

De asemenea, liderul grupului parlamentar PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat că numele membrilor PSD vor fi anunţate până luni, precizând totodată că formaţiunea va desemna şase parlamentari, dar el nu va fi inclus printre aceştia.

Până în prezent, se cunosc doar membrii liberali din comisie. La finalul lunii noiembrie, preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat că formaţiunea pe care o conduce este de acord cu înfiinţarea forului parlamentar şi a precizat că din comisie vor face parte, din partea PNL, deputaţii Ioan Cupşa şi Traian Dobrinescu şi senatorul Mircea Dobra.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că social-democraţii vor face nominalizări pentru comisie după votarea bugetului pe 2014.

„Nu am stabilit nici măcar membrii comisiei, deoarece astăzi draftul de hotărâre (privind înfiinţarea comisiei — n.r.) întocmit de parlamentarii PSD, UNPR şi PC îl vor prezenta colegilor de la PNL şi când se ia decizia, imediat după legea bugetului, vom face şi nominalizări“, a declarat premierul.

Materiale pe aceeaşi temă:

Liberalii au decis: susţin înfiinţarea comisiei de anchetă Călăraşi, cerută de PSD  Liderii PNL au decis luni, într-o şedinţă a conducerii partidului, să accepte propunerea PSD pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în „cazul Călăraşi“ şi au anunţat numele membrilor forului.

Înfiinţarea comisiei Călăraşi, amânată. Ponta: PSD va numi membrii după votarea bugetului  Premierul Victor Ponta a anunţat luni, după şedinţa BPN al PSD, că social-democraţii vor face nominalizări pentru Comisia de anchetă în cazul Călăraşi după votarea bugetului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite