Comisia Călăraşi, votată în Parlament. Cine va ancheta terenul cumpărat de Ioana Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia prezidenţială FOTO Arhiva Adevărul
Familia prezidenţială FOTO Arhiva Adevărul

Plenul Parlamentului s-au reunit marţi şi a votat cu majoritate de voturi înfiinţarea Comisiei Călăraşi, for care va ancheta terenul cumpărat de fiica preşedinteleui Traian Băsescu în localitatea Nana.

UPDATE Plenul reunit a votat marţi, cu 241 voturi "pentru"şi 10 voturi "împotrivă", constituirea comisiei Călăraşi şi componenţa forului. 

Componeneţa Comisiei de anchetă: şase membri PSD - Şerban Nicolae, Gabriela Firea, Eugen Nicolicea, Adrian Solomon, Mihai Fifor, Ioan Adam), patru membri PNL - Mircea Dobra, Ioan Cupşa, Iulian Dumitrescu şi Costel Alexe), un membru PC - Mircea Irimie,1 membru PPDD - Teiu Păunescu şi 1 membru UDMR - Barna Tankzos.  

PDL şi Grupul minorităţilor naţionale au anunţat că nu vor participa la lucrările Comisiei Călăraşi.Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă şi nu are nicio logică această anchetă, arătând că democrat-liberalii nu îşi vor desemna reprezentanţi.

Potrivit premierului Victor Ponta, este foarte probabil ca şefia comisiei de anchetă să îi revină deputatului UNPR afiliat PSD Eugen Nicolicea. Pe de altă parte, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a afirmat că şi Gabriela Firea este una dintre propunerile social-democraţilor pentru conducerea comisiei.

Întrebat dacă PSD a luat în calcul propunerea liberalilor ca preşedinţia Comisiei să fie asigurată de senatorul PSD Ilie Sârbu, premierul a răspuns: "Aceea a fost o glumă sau o ironie. A fost o propunere pentru presă, nu pentru PSD. Crin Antonescu nu poate face propuneri în PSD cum nici eu nu fac în PNL".

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite