Ciucă, despre arestarea pentru delapidare a fostului adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii: „Toleranţă absolut zero”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă / FOTO Facebook Ciucă
Nicolae Ciucă / FOTO Facebook Ciucă

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că are „toleranţă zero” faţă de angajaţii MApN care nu respectă legea, cu referire la cazul fostului director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Iulian Cristian Gherghe.

„Din momentul în care directorul Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei a identificat această posibilă infracţiune, nu am tolerat absolut nimic, a fost o singură decizie - luaţi măsurile necesare, astfel încât să procedăm în conformitate”, a spus Nicolae Ciucă joi seară la la TVR, potrivit Agerpres.

Ministrul a adăugat că, în momentul în care i s-a raportat cazul, „decizia a fost direct la Parchet, motiv pentru care s-a făcut sesizarea la Parchetul Militar şi sunt în derulare procedurile în conformitate cu legea”.

„Toleranţă absolut zero, cum toleranţă zero a fost şi faţă de ceea ce s-a întâmplat la Focşani”, a adăugat ministrul, referindu-se la situaţia de la Spitalul Militar din Focşani, unde au fost vaccinate, potrivit lui, 153 de persoane care nu erau incluse în etapa a doua de vaccinare, care era în vigoare la acel moment.

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile. rocurorii îl acuză de delapidare, fals material, fals intelectual şi uz de fals, pentru că ar fi sustras aproape 180.000 de lei din banii instituţiei.

Investigaţia în acest caz ar fi pornit  când directorul general al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) şi-ar fi dat seamă că-i lipsesc 180.000 de dolari din cont şi a informat Parchetul Militar despre acest caz, conform Radio Europa Liberă. 

Potrivit sursei citate, generalul s-ar fi deplasat la bancă cu maşina de serviciu condusă de şoferul instituţiei, pe data de 27 noiembrie 2018, iar banii au fost ridicaţi cu ajutorul a două ştampile (una a unităţii militare şi alta cu semnătura şefului DGIA), fiind retraşi din conturile DGIA unde se regăseau sume de bani destinate pentru situaţii de criză şi război. 

Sursa citată menţionează că la audierile procurorilor militari, generalul-maior cu două stele Iulian-Cristian Gherghe, nu ar fi avut o explicaţie şi de ce anume ar fi ţinut banii aproape 1 an de zile în seiful personal de la biroul instituţiei, apoi i-ar fi folosit pentru cumpărărea unui teren şi ridicarea unei case în Corbeanca. De altfel, după ce a început ancheta internă la DGIA, generalul ar fi început să pună la loc banii, reuşind să returneze aproximativ 80% din sumă, apoi s-a pensionat subit

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite