Cioloş: Am finalizat planurile de acţiuni sectoriale pe fiecare minister, îl trimitem Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că Guvernul a finalizat planurile de acţiuni sectoriale pentru fiecare minister şi le-a sintetizat într-un document care va fi trimis Parlamentului până la finalul vacanţei parlamentare, cerându-le totodată miniştrilor să-l prezinte comisiilor de specialitate.

„Am finalizat planurile de acţiuni sectoriale, cu priorităţile pe fiecare minister, ceea ce aţi trimis în urma întâlnirilor, discuţiilor pe care le-am avut inclusiv şedinţele informale de Guvern de sâmbăta, de la instalarea Guvernului şi până acum. Am reuşit să sintetizăm aceste priorităţi sectoriale pe care vi le-aţi fixat fiecare dintre dumneavoastră într-un document pe care aşa cum am promis o să-l trimitem Parlamentului până când Parlamentul se întoarce din vacanţă şi o să vă rog să vă faceţi timp să mergeţi în comisiile de specialitate să prezentaţi aceste priorităţi pe care vi le-aţi stabilit şi să le discutaţi cu parlamentarii", le-a spus Dacian Cioloş miniştrilor miercuri, la începutul şedinţei Executivului.

El le-a cerut membrilor Cabinetului său să se "concentreze" pe implementarea planului de măsuri sectoriale în instituţiile pe care le conduc pentru că "timpul este scurt" şi le-a transmis acestora că trebuie să facă diferenţierea între priorităţile pe care şi le-a stabilit actualul Guvern şi lucrurile care trebuie făcute pentru administratrea "normală" a ministerelor.

De asemenea, Dacian Cioloş a anunţat că se va deplasa la toate ministerele pentru discuta în detaliu modul în care conducerile acestora îşi propună să implementeze măsurile convenite.

„Pentru a discuta în detaliu modul cum vaţi gândit să implementaţi aceste măsuri o să vă propun să ne întâlnim - cel puţin la ministerele care au măsuri prevăzute în programul de guvernare - în zilele următoare, în următoarele două, trei săptămâni, o să mă organizez în aşa fel încât să vin la dumneavoastră la ministere pentru a discuta împreună cu dumneavoastră şi cu conducerea ministerelor modul în care vaţi propus să vă organizaţi pentru aplicarea, implementarea, acestor măsuri., pentru că o să le urmărim împreună“, le-a spus Cioloş miniştrilor.

Premierul a amintit că a cerut Ministerului de Finanţe să facă lunar o evaluare a execuţiei bugetare şi că o parte a acesteia este legată de măsurile prioritare incluse în panul de reformă sectorială.

Dacian Cioloş a a mai anunţat că joi va avea întâlniri în acest scop cu conducerile Ministerului Agriculturii şi Ministerului Energiei.

Guvernul discută, miercuri, în şedinţă, normele metodologice privind legea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolvenţei persoanei fizice, dar şi constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite