Cine sunt săracii şi bogaţii Parlamentului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este o lectură fascinantă. Gratis. Poate stârni reacţii emoţionale, trăiri diverse, stări de revoltă sau, cine ştie, admiraţie. Întrebări, semne mari de îndoială şi credibilitate la adresa aleşilor ţării. Păi cine se aşteaptă să avem parlamentari fără nimic avere? Citind declaraţiile de avere ale unora aleşi ai poporului rămâi perplex!!! Te întrebi stupefiat, cum mama dracului, au strâns unii bogăţii impresionante?!!!

Cine vrea să ştie care-i cel mai sărac parlamentar român şi cel mai bogat? Cine nu are nici măcar o casă după zeci de ani de muncă cinstită? Cine sunt cei mai bogaţi aleşi pesedişti, care se bat cu pumnul în piept că mor de grija oamenilor? Cine sunt cei mai bogaţi şi săraci politicieni din Parlament? Cine are averi imense în ţară şi străinătate?

Ce ales n-are nici o avere şi zici că moare de foame? Cine, ce daruri şi cadouri a primit, inclusiv daruri de nuntă? Cine sunt parlamentarii mari iubitori de artă, cu valoroase colecţii personale? Care are cele mai multe terenuri, case, maşini, bijuterii şi bani? Cine a dăruit masa partidului cu cei mai mulţi bani?

Este vorba de dragii noştrii aleşi parlamentari. Reprezentaţii primei puteri a statului. Cei care fac legile. Pesedişti, aldişti, penelişti, udemerişti, userişti, minoritari. Ei pe care-i vedem la televizor, care spun că muncesc pe brânci, fac sacrificii, suferă, fac totul pentru poporul român.

Cine vrea să ştie despre averile politicienilor de vârf, puternicii zilei în România : notorii Dragnea, Tăriceanu, Băsescu şi ai lor, pe de o parte. Şi despre avuţiilor noilor aleşi în Legislativ, politicienilor anonimi până mai ieri? Cât de bogaţi ori săraci sunt parlamentarii Guvernului Socialist Grindeanu?

Vă las să aflaţi singuri. Vă spun doar că unul dintre cei mai săraci parlamentari este mezina Camerei Deputaţilor. Fără nici o avere, doar cu datorii!!! Conform declaraţiei de avere de pe site-ul instituţiei. Paradoxal, printre aleşii săraci ai poporului român se numără şi cel mai vârstnic parlamentar. După o viaţă de muncă şi excepţionale performanţe profesionale, senatorul veteran n-a avut case, terenuri, maşini, bani, tablouri, bijuterii, conturi în bănci să numere în declaraţia de avere!!!

Tot surprinzător, pentru naivi, aflăm că parlamentarii care se plângeau că nu le ajung banii au averi considerabile, conform propriei declaraţii de avere.

Cred că ar fi extrem de interesant dacă alegătorii români, în special cei cu o condiţie materială modestă-pensionarii, săracii, cetăţeni fără slujbă sau fără căpătâi, asistaţii social, salariaţii cu venituri minime pe economie, persoanele cu dizabilităţi sau pseudohandicapaţii, tăietorii de frunză la câini cu drept de vot, tinerii fără perspective şi orice alţi cetăţeani din România, bogaţi sau cu stare, educaţi sau mai puţin şcoliţi, ar citi, ar afla, ar şti ce averi au aleşii lor. Cei care le-au  cerut votul şi l-au primit, promiţându-le raiul pe pământ, câte-n lună şi stele.

Ce ar spune alegătorii români dacă ar şti că aleşii lor sunt putred de bogaţi sau dimpotrivă, lipiţi pământului de săraci. Cum ar alege la urne cetăţenii dacă ar şti dinainte că cel care  le cere votul are case şi terenuri fără număr, sume importante în bănci, averi peste hotare, colecţii personale de artă şi bijuterii de sute de mii de euro? Cum ar vota dacă ar şti  despre candidat că are „averea” unui boschetar sau a unui om care a muncit toată viaţa pe brânci şi s-a ales cu nimic : nema casă, terenuri, maşini, valori, conturi în bancă-doar un amărât de salariu pârlit? Cum ar vota cetăţenii ştiind dinainte că alesul nu are nici un fel de avere, nici măcar salariu, ci doar datorii? Cum ar vota oamenii dacă ar şti cu câţi bani au contribuit candidaţii la partid în campania electorală?

Nu ştiu altora cu li se pare, dar mie mi se par extrem de ofertante astfel de informaţii, că tot este un cuvânt la modă, repetat obsesiv de „vedete”. Cine n-a ştiut chestiuni de acest fel despre aleşii lor înainte de alegeri, pot găsi toate informaţiile declarate pe propia răspundere, pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului. Declaraţiile de avere ale unora dintre aleşi aduc informaţii senzaţionale pentru un om normal, cinstit, după părerea mea.

Este o lectură fascinantă. Gratis. Poate stârni reacţii emoţionale, trăiri diverse, stări de revoltă sau, cine ştie, admiraţie. Întrebări, semne mari de îndoială şi credibilitate la adresa aleşilor ţării. Păi cine se aşteaptă să avem parlamentari fără nimic avere? Că d`ăia cu stare, aleşi avuţi am mai aflat. Dar chiar şi aşa, citind declaraţiile de avere ale unora rămâi perplex. Te întrebi stupefiat, cum mama dracului au strâns unii bogăţii impresionante în comparaţie cu alţii care ar putea munci cinstit şi 1000 de ani şi tot n-ar trece clasa calicilor?!!! Şi îţi poate chiar veni în cap un proiect de lege, depus recent în Parlament, de fostul preşedinte al Republicii, prin care se propune albirea şi absolvirea de vină a corupţilor!!!

Lecturând declaraţiile de avere ale parlamentarilor avem surprize de proporţii şi aici nu mă refer la clasa bogată, cu o groază de terenuri, case, maşini, conturi în bancă, proprietăţi în străinătate, colecţii valoroase de artă sau bijuterii extrem de preţioase. Sunt unii care şi-au declarat averile pe numele rudelor, soţilor sau soţiilor, chiar copiilor. Alţii au declarat la venituri şi alocaţiile copiilor sau bursele de merit ale odraslelor. Cadourile, darurile de nuntă.

Senzaţionalul vine de la parlamentarii săraci lipiţi pământului! Calicii Parlamentului, după declaraţia de avere!!! Sper că nu se vor ofusca aleşii fără averi, că le-am zis calici (CALÍC, -Ă, calici, -ce, adj. (Adesea substantivat) 1. Lipsit de mijloace materiale elementare; foarte sărac.-conform DEX-ului). Cum, nu ştiaţi că avem aleşi săraci care, dacă te uiţi în declaraţia de avere, n-au nimic : nici case, nici terenuri, nici maşini, nici conturi în bancă, nimic, nimic, nimic!!! Dacă te gândeşti că pe lângă acest mare nimic la avere, unii au datorii, nu-ţi vine să crezi în ruptul capului!!! Cum să n-aibă un parlamentar, un ales român după ce bea apă?!!! Parcă îţi vine să plângi şi să faci chetă pe stradă, să-i dai alesului bani de un covrig, că pe burta goală ies legile proaste.

Ce vrei, ţară bogată, mulţi săraci, da, chiar şi săraci aleşi în Parlament! Mai e de mirare când unii parlamentarii ai noştrii de frunte, se plâng că-i strâng pantofii de aleşi, că nu le ajung banii de poşete, costume, că mor de foame doar cu indemnizaţia de ales al poporului, de 1000 euro pe lună? Că nu pot face legi drepte şi nu ne pot reprezenta în lume cu pardon, pantalonii rupţi în fund, că nu sunt răsplătiţi pentru munca, eforturile şi sacrificiile făcute pentru bietul popor  care i-a votat?

Mă întreb, oare cum ar vota poporul dacă ar şti toţi dinainte cât de bogaţi sau de săraci sunt viitorii membrii ai Parlamentului, cei care fac legile românilor şi României?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite