Cine este omul care i-a luat locul Elenei Băsescu pe lista PMP pentru Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Mişcarea Populară a depus, luni, la Biroul Electoral Central, listele de candidaţi la alegerile europarlamentare. Primul plasat pe lista PMP este europarlamentarul Cristian Preda, în timp ce a doua poziţie, care i-ar fi revenit Elenei Băsescu dacă aceasta nu renunţa să candideze, a fost ocupat de Siegfried Mureşan, consilier în cadrul Partidului Popular European.

La depunerea listelor, deputatul Elena Udrea a anunţat că a doua poziţie pe listă îi revine „unui tânăr din categoria celor pe care toată clasa politică îi invocă, tineri care fac performanţă în afara ţării“. „Are deja o activitate performantă în Parlamentul European“, a adăugat Udrea.

Siegfried Mureşan a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, în 2004,  şi e licenţiat în Adminstrarea Afacerilor. În 2007, a încheiat un Master în Economie şi Management, la Universitatea Humboldt din Berlin.

Mureşan este fost consilier al preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene a Bundestag-ului, iar din 2009 până în 2011 a lucrat la Parlamentul European ca asistent. Din martie 2011, a devenit consilier pe teme politice în cadrul Partidului Popular European.

Elena Băsescu s-a retras, astăzi, din cursa pentru europarlamentare, deşi strânsese numărul necesar de semnături pentru a candida independent. În schimb, a demisionat din PDL şi s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară.

Citeşte şi:

EBA s-a înscris în PMP, dar nu va candida la europarlamentare: „Ar fi un troc imoral“

Elena Băsescu a demisionat din PDL şi s-a înscris, în aceeaşi zi, în PMP, partid păstorit de preşedintele Traian Băsescu. Surpriza constă în faptul că Elena Băsescu a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de europarlamentar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite