Ce-l recomandă pe Vlase pentru şefia SIE? Iohannis: Şi experienţa, şi pregătirea. Nu am avut nicio discuţie cu cei din PSD pentru şefia SIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, marţi, de ce l-a ales pe vicepreşedintele PSD Gabriel Vlase pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe, precizând că nu s-a consultat în niciun moment cu cei din PSD.

Şeful statului a dat detalii despre alegerea sa în ceea ce priveşte persoana nominalizată pentru funcţia de director al SIE. „Printr-o analiză atentă. Am analizat candidaţii posibili pentru această preşedinţie, ţinând cont de experienţă, de expertiză, de pregătire. Apoi, l-am  invitat pe domnul Vlase şi i-am propus nominalizarea. A acceptat-o. A fost fix propunerea mea. Nu am avut nicio discuţie cu cei din PSD pentru şefia SIE“, a declarat şeful statului. 

Întrebat ce-l recomandă pe Vlase pentru funcţia de şef al SIE, Iohannis a răspuns: „Şi experienţa. şi pregătirea“. Astfel, Iohannis i-a contrazis pe cei din PSD care au precizat că au ştiut că Vlase ar putea fi  cel nominalizat pentru funcţia de director al SIE. 

Secretarul general al PSD a declarat, luni, că din informaţiile sale, o discuţie cu prvire la o posibilă nominalizare la şefia SIE între preşedintele social-democrat Liviu Dragnea şi Gabriel Vlase „a avut loc cu mult mai multă vreme în urmă, cu mai bine de un an şi jumătate, atunci când trebuie nominalizat cineva pentru funcţia de şef la SIE şi preşedintele (Klaus Iohannis -n.r.) nu a făcut-o“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite