Campanie electorală în care COVID-ul va fi folosit pe post de ghioagă?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două incidente cărora le-a căzut victimă dl. Nicuşor Dan, candidatul oficial şi comun al PNL şi al USR la Primăria Capitalei, mi se par mai mult decât îngrijorătoare. E implicat în ele până în gât PSD care şi-a mai dovedit o dată natura comunistoidă. Faptul că, precum PMR în anii 1945-1946, nu se poate despărţi de ghioagă.

Sigur, figurile sunt altele. Unele mai din topor, mai mizere,  mai „proletare”, aşa cum stau lucrurile în cazul viceprimarului Aurelian Bădulescu care, orice ar face, nu depăşeşte stadiul de individ proaspăt absolvent al şcolii de alfabetizare, pus de partid şef de post sau gardian la nu ştiu care închisoare şi căruia nu îi este la îndemână decât să bată. Altele, ceva mai rafinate. Îl am în vedere când scriu asta pe primarul Sectorului 5, Daniel Florea. Moţatul care a auzit că pe lumea asta există pixuri marca Montegrappa. Cu care a încercat să cumpere, desigur, pe banii contribuabililor, la finele anului trecut, conştiinţa şi – de ce nu?- şi voturile profesorilor de la şcolile din Sector. Între timp, dl. Daniel Florea a evoluat. A făcut apel la serviciile unei firme de salubritate. Că doar gunoaiele la gunoaie trag.

Sunt destule indicii că foarte curând până şi boala, adică infectările cu COVID, vor fi folosite mai abitir drept elemente de propagandă. În acest scop vor fi  amplificate şi diversificate serviciile unor televiziuni arondate PSD. De la România tv la Antena 3, de la TVR 1, cu pestilenţiala România 9, girată de Ionuţ Cristache şi de Doina Gradea, la nou inventatele Mediafax live, prin Marius Tucă Şhow, de la caraghioasa cristoiutv (dl. Coroiu s-a şi dezlănţuit vineri seara) la nu ştiu ce altă oficină de propagandă. La România tv, de pildă, se va spune că infectarea e o prostie anume inventată de PNL în vederea terorizării conştiinţei populaţiei, în vreme ce la Antena 3, al cărei patron vrea locuri eligibile pe listele PSD pentru nou veniţii fantomaticul său partid, se va vorbi despre manipularea cifrelor şi a numărului infectaţilor. Care, din păcate, este în creştere. Şi asta fiindcă nici Mihai Gâdea, nici Mircea Badea nu vor mai putea susţine (ar fi prea de tot) că virusul nu există de vreme ce acesta tocmai a făcut ravagii cu ocazia filmărilor pentru emisiunea Te cunosc de undeva. Respectivul binom  va spune însă mai mult ca sigur că cifrele sunt exagerate, umflate din pix, guvernul, PNL-ul urmărind să înspăimânte astfel populaţia. Să o terorizeze.

Vor fi mobilizate în scop electoral tot felul de forţe.  Se va recurge pe scară largă la manipulare. Precum a fost, zilele trecute, apelul celor 1000 şi mai bine de aşa-zise personalităţi ale lumii teatrale, apel care- ce să vezi?- a apărut  taman la două zile după ce d-na Gabriela Firea a anunţat, cu de la sine putere, redeschiderea Teatrelor din subordine. Contrazisă de guvern, primăriţa generală a Capitalei a  cerut să fie ajutată. Respectivul Apel, creaţia unui corigent la Limba română,  a fost confecţionat în interiorul Primăriei Capitalei, vârât pe gât directorilor de Teatre din subordinea Primăriei generale care s-au dovedit a avea spinări de gelatină, indivizi gata să îndeplinească orice ordin, asemenea postacilor despre care vorbeşte d-na Ana Birchall. Respectivii au primit sarcina precisă- se adoptă şi se semnează.  Zis şi făcut. S-a semnat în devălmăşie.

Când am dezvăluit (în comentariul publicat vinerea trecută pe adevărul.ro) mizerabila operaţiune, s-a dezlănţuit asupra mea furia manageriţei Teatrului Sputnik, perpetuată în post prin reexaminare şi mărire de notă date exact de doamna Firea. Manageriţă care prin tot ceea ce făcut, asociată fiind cu no name-uri de aceeaşi teapă, inclusiv ambuscata aşa-zisă reprezentantă legală, înfiptă de PSD în fruntea Teatrului Regina Maria din  Oradea, dar şi cu un pretins coleg celebru prin nimicuri,  a confirmat că a transformat Teatrul pe care îl conduce spre dezastru în filială a Antenei 3. În focar de antenită.

Tot ceea ce am enumerat mai sus nu reprezintă decât uvertura. PSD nu se lasă. De lăsat nu se va lăsa nici d-na Gabriela Firea. Noua Ana Pauker. Mai mult ca sigur zilele şi săptămânile viitoare vor fi din ce în ce nu mai interesante, ci mai primejdioase. PSD e angajat în lupta pentru supravieţuire. Urnele pot să îi pecetluaiască, în anul 2020, decesul. Deocamdată, totul se petrece precum în Starea de asediu din Camus. Să sperăm că şi finalul va fi tot ca acolo.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite