Cele două Camere ale Parlamentului se reunesc, astăzi, pentru a discuta modul de numire a conducerii ASF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc, marţi, de la ora 13.00, la Senat , pentru a discuta despre calendarul şi modul de numire a noii conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Membrii Consiliului ASF vor fi renumiţi de Parlament până la 30 iunie, conform organigramei restrânse, luând însă în calcul un prag mai mare al experienţei profesionale obligatorii, de minimum 10 ani, a decis Guvernul, această vechime fiind cerută de către preşedintele Traian Băsescu pentru executivi, dar respinsă de Senat, scrie Mediafax.  

Membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) au fost validaţi de către Parlament la sfârşitul lunii aprilie, dar Guvernul a decis, săptămâna trecută, să restrângă numărul acestora, iar Parlamentul să se reunească din nou pentru a numi membrii Consiliului până la data de 30 iunie 2013, când se încheie actuala sesiune.

Ordonanţa stabileşte că ASF va fi condusă de către un Consiliu format din 11 membri (în loc de 17), din care vor face parte în continuare un preşedinte, un prim-vicepreşedinte şi trei vicepreşedinţi, ca membri executivi, dar cu un număr al membrilor neexecutivi redus la jumătate, de la 12 la 6 persoane.

Guvernul a decis însă în acelaşi timp că membrii Consiliului ASF trebuie selectaţi exclusiv pe baza unei experienţe profesionale în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare de minimum 10 ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite