Camera Deputaţilor angajează femeie de serviciu pe baza unor criterii pe care nici Dragnea nu le îndeplineşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Inquam / Octav Ganea
Liviu Dragnea FOTO Inquam / Octav Ganea

Camera Deputaţilor doreşte angajarea mai mult muncitori care să facă curăţenie, iar pentru asta au scos la concurs cinci posturi. Pentru a putea participa la concursul de angajare, cei dornici trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe criterii, printre care şi lipsa antecedentelor penale din cazierul juridic. Ironic este însă faptul că Liviu Dragnea, preşedintele Camerei, este condamnat penal în dosarul „Rerefendumul”.

Pentru a angaja cinci muncitori pe posturi de personal de curăţenie, Camera Deputaţilor a demarat un concurs de angajare ale cărui criterii de eligibilitate l-ar pune în încurcătură pe Liviu Dragnea, preşedintele Camerei. Potrivit anunţului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, cei care doresc să participe la concursul pentru ocupare funcţiei de „agent de curăţenie” trebuie să aibă, printre alte, un cazier judiciar fără antecedente penale. 

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să participe la concursul de angajare:

• Cetăţenie română
• Cunoaşterea limbii române
• 18 ani împliniţi
• Apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei
• Studii absolvite: minim studii generale
• Certificat de calificare pentru agent curăţenie

Pentru ocuparea oricărei funcţii de execuţie în instituţiile statului este  necesară îndeplinerea acestui criteriul. Cu toate astea, la conducerea instituţiei care cere un cazier curat angajatului de la curăţenie, permite celui afla la conducere, se află un condamnat penal, Liviu Dragnea.

Dosarul „Referendumul”

În aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare  de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Referendumul”, în care şeful PSD este acuzat de trafic de influenţă, fiind condamnat pentru faptul că a falsificat voturile obţinute la referendumul împotriva preşedintelui de la aceea vreme, Traian Băsescu, astfel încât să asigure obţinerea cvorumului necesare.

Procurorilor l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei de Secretar General al PSD cu scopul fraudării rezultatelor privind participarea la vot.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite