Bugetul statului, izvor de bunăstare pentru partide. Deputat PSD: Nu este realitatea unui partid, ci realitatea opţiunilor politice ale unui popor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Bugetul pe anul 2019 a fost adoptat vineri, de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. În proiect, subvenţiile primite de partide de la stat aveau iniţial o valoare de 409 milioane de lei, de 13 ori mai mare decât cea de anul trecut. Sumele au fost însă reduse printr-un amendament, iar partidele vor primi "doar" 256 de milioane de lei.

Deşi Guvernul Dăncilă a fost criticat aspru pentru această decizie, deputaţii PSD spun că măsura este una normală pentru un mediu politic corect şi transparent.

Creşterea sumelor acordate ca subvenţie de la stat pentru partidele politice s-a produs prin modificarea legii 334/2006, schimbându-se reperul de raportare al procentajului maxim de 0,04%, de la bugetul de stat la produsul intern brut.

Deputaţii opoziţiei, deşi sunt de acord cu un mediu politic în care finanţarea partidelor ar trebui făcută cât mai transparent, susţin că subvenţiile alocate anul acesta de la buget sunt prea mari şi nu se justifică în mediul economic actual.

.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite