Bogdan Huţucă (PNL): Suntem ţinuţi la poarta Schengen şi pierdem miliarde de dolari doar pentru că PSD şi ALDE vor să controleze Justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, acuză PSD şi ALDE că din cauza lor România nu este primită în Spaţiul Schengen, motivul fiind în special raportarea acestor partide la justiţie, pe care ar vrea să o controleze.

„Atacurile liderilor PSD-ALDE la adresa instituţiilor statului de drept şi dorinţa acestora de a controla Justiţia reprezintă în continuare principalul motiv pentru care România nu este acceptată în spaţiul Schengen. Acest lucru face să pierdem anual câteva miliarde de dolari. Aderarea la spaţiul Schengen ar putea aduce României anual venituri suplimentare de miliarde de dolari, zeci de mii de locuri de muncă, o creştere a investiţiilor directe şi o dezvoltare pe măsură”, atrage atenţia Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa. 

Liderul liberal aminteşte faptul că România a fost criticată inclusiv de Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European.„Numeroşi lideri europeni, printre care şi liderul PPE Manfred Weber au anunţat recent că România nu va adera la spaţiul Schengen atât timp cât oferă semnale clare că Guvernul de la Bucureşti doreşte să pună capăt luptei contra corupţie. Consiliul european va invita în curând oficial Bulgaria şi Croaţia să adere la spaţiul Schengen. În tot acest timp, guvernanţii de la Bucureşti au închis aproape oficial orice posibilitate de a adera la spaţiul Schengen în viitorul apropiat“, mai arată Huţucă.

De asemenea, deputatul liberal acuză PSD că nu ar fi preocupat şi de problemele românilor. „Prioritatea acestui guvern nu este şi nu a fost niciodată România sau românii. Singura lor preocupare este să-şi salveze membrii cu probleme penale, chiar dacă asta înseamnă pierderi de miliarde de euro pentru ţară. Un exemplu concret este portul Constanţa care ar putea genera în plus, în fiecare an, sute de milioane de euro dacă România ar fi în spaţiul Schengen. Comunităţile locale pierd aceşti bani pentru că PSD-ALDE nu sunt şi nu au fost niciodată interesate în mod real de nivelul de trai al românilor”, a conchis Huţucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite