Băsescu visează la un mandat de premier: Aş da un mandat de preşedinte pentru şase luni la Palatul Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat marţi oamenii politici pentru reacţia lor în faţa crizei de coronavirus. Totodată, Băsescu a adăugat că „ar da un mandat de preşedinte” pentru a ocupa şase luni funcţia de premier.

„Coronavirus e deja un subiect care îmbracă atâtea faţete, încât dacă mi-aţi permite aş puncta câteva lucruri. În primul rând, nimic nu va mai fi ca înainte. Nimic! Oamenii politici au înţeles că, după ce au făcut ce au vrut ei cu natura, natura nu mai e un prieten al omului, al locuitorilor planetei, natura reacţionează. În al doilea rând, oamenii politici au înţeles din această pandemie lejeritatea cu care au tratat problema unui virus. Vă aduc aminte că se spunea că e un guturai, că e mai uşor decât o răceală, deci imcompetenţa lor, dar nu doar în România, ci pe întreaga planetă. Cei care au sfătuit guvernele au fost incompetenţi. În afară de guvernul german, toţi au fost prinşi nepregătiţi. Deci guvernele prost asistate din punct de vedere al competenţei. Vă mai pot spune că, în ianuarie, când în China era deja izolare masivă şi o bătălie cumplită cu acest virus, Comisia Europeană a consultat toate statele membre. Toţi au spus că sistemele lor de sănătate nu au nicio problemă cu acest virus. Rezultatul l-am văzut acum: zeci de mii de morţi în Europa, în grădina acelor lideri care, în ianuarie, au raportat Comisiei Europene că nu au nicio problemă. Au şi fost atenţionaţi înainte de declanşarea pandemiei”, a declarat Traian Băsescu într-o intervenţie la B1TV.

Acesta a adăugat apoi că şi-ar dori să preia un mandat de premier, măcar pentru şase luni.

Aş da un mandat de preşedinte pentru 6 luni la Palatul Victoria", a declarat Traian Băsescu. Cât despre reacţia autorităţilor române, Traian Băsescu a punctat faptul că au întârziat cu vreo trei săptămâni, „dar au făcut”, una dintre cele mai bune decizii fiind separarea pacienţilor COVID-19 de restul, în unităţi spitaliceşti diferite”, a mai precizat fostul preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite