Băsescu, săgeţi către Tăriceanu: „Lecţia veseliei din 2007, când picau bani din cer, să fie valabilă şi pentru populaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu nu a uitat de fostul său partener de alianţă
Traian Băsescu nu a uitat de fostul său partener de alianţă

Preşedintel Traian Băsescu a avertizat populaţia să nu repete „lecţia veseliei“ din timpul Guvernul condus de Călin  Popescu Tăriceanu, „atunci când picau bani din cer“.

„De regulă, trăsnăile le fac oamenii politici, dar le plăteşte populaţia. Lecţia veseliei din 2007-2008 trebuie să fie valabilă şi pentru populaţie. Că atunci când pică bani din cer şi vezi un guvern darnic trebuie să te gândeşti că în curând va veni nota de plată a dărniciei“, a avertizat preşedintele Traian Băsescu, cu referire la fostul prmier Călin Popescu Tăriceanu.

Traian Băsescu a reamintit că reducerea personalului bugetar trebuie continuată, dar, totodată, preşedintele a cerut noi angajări acolo unde există lipsă de personal.

„Ce s-a întâmplat cu omul gras? Ia uitaţi-l cât a slăbit! A slăbit cu vreo 10.000 de salariaţi în sectorul public şi statul nu s-a prăbuşit. Acest proces trebuie să continue. Personalul bugetar s-a redus de la 1,4 milioane la 1,2 milioane. Trebuie treecut la o ajustare a locurilor de muncă“, a spus Băsescu.

Şeful statului a cerut Guvernului să nu alimenteze baronii locali cu bani din surplusul bugetar.

„Am ajuns la stadiul în care nu ne mai batem pentru supravieţuire şi trebuie să reluăm creşterea economic.Dacă vom trece la a deveni subordoonaţi baronilor locali şi orice mică încasare suplimentară o vom dedica lucrările pentru clientela din teritoriu cu siguranţă nu vom reuşi. Sper că Guvernul va rămâne pe linia din 2012 de guvernare responsabilă şi nu va face risipă“, a mai spus preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite