STUDIU Cei mai mulţi români vor petrece Paştele acasă şi nu vor cheltui mai mult de 300 de lei cu masa de Înviere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii nu vor cheltui mai mult de 300 de lei cu masa de Paşte FOTO Adevărul
Românii nu vor cheltui mai mult de 300 de lei cu masa de Paşte FOTO Adevărul

Majoritatea românilor vor petrece Paştele acasă şi cei mai mulţi vor cheltui până în 300 de lei pentru masa de Înviere. Aşa arată un studiu realizat de Mednet Marketing Research.

Potrivit acestui studiu, 63% dintre români vor sta acasă în ziua de Paşte. Puţin pesze 16% vor sărbători alături de prieteni şi numai 5% vor sărbătorii Învierea la mare, la munte sau în străinătate.

Acelaşi studiu reflectă faptul că cei mai mulţi dintre români vor cheltui între 100 şi 300 de lei pentru masa din ziua de Paşte, 22% spun că vor cheltui până în 500 de lei şi numai 14% dintre români plănuiesc să organizeze un festin în ziua de Paşte care să coste mai mult de 500 de lei.

„Criza economică şi financiară încă se resimte puternic pe piaţa muncii. Astfel, când vine vorba de cheltuieli suplimentare, angajatorii nu mai sunt la fel de generoşi ca în perioada de boom economic, cu ocazia Paştelui evitând să ofere beneficii suplimentare angajaţilor”, arată studiul.

Pentru majoritatea românilor (52,8%) Paştele nu va aduce beneficii salariale, astfel că doar 13% dintre respondenţi vor primi o primă de Paşte.

În ceea ce priveşte Ziua Muncii, aproape jumătate dintre participanţii la studiu au spus că o vor petrece acasă în compania familiei. Potrivit studiului, suma medie alocată sărbătoririi zilei de 1 Mai este 179,89 lei.

Astfel, cei care petrec în localităţile de domiciliu au alocat pentru această sărbătoare sume mai mici de 300 lei, în timp ce aceia care îşi vor petrece ziua de 1 Mai la mare, la munte sau în străinătate au bugetat sume ceva mai mari, peste 300 lei. Mai mult, 38% dintre persoanele intervievate apreciază că bugetul planificat pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii este la fel cu cel de anul trecut, în timp ce numai pentru 8,5% dintre aceştia suma va fi mai mare.

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, urban, în perioada 18 – 23 aprilie 2013. Au fost intervievate 1.138 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 70 ani. Marja de eroare a studiului este de ±2,91%.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite