Băsescu: Legea amnistiei va avea efecte catastrofale asupra Raportului MCV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a rugat pe parlamentari să nu voteze proiectul de lege, nainte ca deputaţii să dea votul final în plen pentru adoptarea legii care permite amnistierea şi graţierea unor condamnaţi penal.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, roagă Camera Deputaţilor să respingă Legea pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse (PLX 163/2013). O eventuală adoptare a acestei legi va decredibiliza eforturile de luptă împotriva corupţiei şi va afecta încrederea în justiţie având, în acelaşi timp, efecte catastrofale pentru următorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)”, a transmis Băsescu prin purtătorul său de cuvânt, Bogdan Oprea.

Proiectul de lege stipulează că pot fi amnistiate infractiunile care prevăd o pedeapsă privativă de libertate de până la 6 ani şi gratierea în întregime a pedepselor cu închisoare de până la 7 ani.

„Pentru înfăptuirea unor politici penale corecte, propunerea legislativă privind aministierea unor infracţiuni, graţierea şi reducerea unor pedepse, oferă posibilitatea persoanelor condamnate, care au săvârşit infracţiuni ce nu prezintă un pericol social ridicat şi cei care în timpul executării pedepsei au dat dovezi temeinice de îndreptare, să beneficieze de clemenţa legiuitorului în sensul amnistierii şi graţierii pedepselor aplicate de instanţele de judecată”, se arată în expunerea de motive.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite