Băsescu, dat în judecată de Asociaţia Magistraţilor din România. Ponta: „Demersul este lăudabil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Demersul Asociaţiei Magistraţilor din România, de a-l da în judecată pe preşedintele Traian Băsescu şi a cere anularea decretului de numire a lui Daniel Morar la Curtea Constituţională, este lăudabil, crede premierul Victor Ponta.

„În anii în care a fost la DNA a fost, în mod sigur, din punctul meu de vedere – şi îmi asum acest lucru – un executant al ordinelor politice ale preşedintelui Băsescu. În special în 2012 mi s-a părut cel mai grav lucru, cel mai clar dosar politic instrumentat în România după anii ‘50, împotriva oamenilor care au votat la referendum şi, da, din aceste motive, domnia sa nu îndeplinea criteriul prevăzut de Constituţie privind calificarea profesională pentru a fi judecător la Curtea Constituţională“, a declarat Ponta, la Antena 3.

Totodată, el a adăugat că nu ştie dacă demersul va avea succes, dar a opinat că este, din punctul de vedere al mesajului transmis, „perfect legitim“.

Comentariul său intervine după ce, pe 21 noiembrie, Asociaţia Magistraţilor din România a depus, la Curtea de Apel Bucureşti, secţia contencios administrativ, o cerere de chemare în judecată a lui Traian Băsescu şi a Administraţiei Prezidenţiale prin care solicită „anularea unui act administrativ“.  

De asemenea, Asociaţia Magistraţilor din România a cerut, în luna aprilie 2013, preşedintelui Traian Băsescu, revocarea din funcţia de judecător la Curtea Constituţională a lui Daniel Morar.

În aprilie, AMR l-a acuzat pe Morar de eşec profesional şi abuzuri grave şi a trimis preşedintelui o plângere administrativă în care cerea revocarea decretului nr. 326 din martie 2013 privind numirea lui Morar în funcţia de judecător la CCR.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite