Traian Băsescu, criticat în presa rusă: „Afirmaţiile sale despre unire pot bloca integrarea în UE a Republicii Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu privind o posibilă unire a României cu Republica Moldova riscă să blocheze integrarea europeană a celei din urmă, scrie un ziar din Rusia.

Recentele declaraţii ale preşedintelui român Traian Băsescu privind posibila unificare a ţării sale cu R. Moldova ar putea împiedica integrarea europeană a Republicii Moldova“, avertizează cotidianul Nezavisimaia Gazeta, citat de Mediafax.

Aceeaşi reacţie apare şi în revista moldoveană Panorama. „Unele organisme europene ar putea să nu aibă timpul şi energia necesare pentru a aştepta nuanţarea declaraţiilor lui Băsescu, interpretându-le în sens propriu“, scrie publicaţia. Aceste declaraţii ar putea, astfel, să devină un „pretext pentru amânarea semnării acordului între UE şi Republica Moldova“, conchide Nezavisimaia Gazeta.

Preşedintele Băsescu a declarat pe 12 august, în Harghita, că majoritatea populaţiei din R. Moldova nu vrea unirea cu România, dar a specificat că, dacă moldovenii vor unificarea, trebuie doar „să o ceară“.

„Vorbim de unirea Republicii Moldova cu România. Oameni buni, există în populaţia R. Moldova un filon sănătos de români, dar marea majoritate a populaţiei nu doreşte unirea cu România. Cereţi unirea şi o veţi avea!“,  a declarat Băsescu la acea dată.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite