Băsescu îl ceartă pe Iohannis că l-a desemnat pe Grindeanu printr-un comunicat, dar în 2012 Băsescu a procedat la fel cu Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PMP, Traian Băsescu, îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a anunţat desemnarea prim-ministrului ”printr-un simplu comunicat”, fostul şef al statului precizând că era obligatoriu ca ”acest anunţ extrem de important pentru România” să fie făcut printr-o declaraţie de la Palatul Cotroceni. Băsescu uită însă că, după alegerile parlamentare din 2012, l-a desemnat pe Ponta tot printr-un comunicat de presă.

”Greşit, domnule Preşedinte! Anunţarea desemnării Primului – ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat. Dacă tot aţi decis să faceţi o desemnare fie ea şi nepotrivită, din respect pentru români, dar şi din respect pentru relaţia instituţională, era obligatoriu să faceţi acest anunţ extrem de important pentru România într-o declaraţie făcută de dumneavoastră personal, de la Palatul Cotroceni. Că la această declaraţie ar fi fost bine să fie alături de dumneavoastră şi desemnatul este altă socoteală. Vă va fi greu să cereţi relaţii instituţionale corecte atâta timp cât dumneavoastră nu o generaţi prin propriul comportament”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte a procedat însă în mod similar în decembrie 2012, când a anunţat desemnarea lui Victor Ponta pentru funcţia de prim-ministru tot printr-un comunicat de presă, fiind vorba de o reconfirmare a social-democratului la şefia Guvernului. În aprilie 2012, după căderea Guvernului MRU, atunci când l-a desemnat pe Ponta pentru prima oară, Traian Băsescu l-a prezentat în cadrul unei declaraţii de presă făcute la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de prim-ministru.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, a anunţat Administraţia prezidenţială într-un comunicat de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite