Băsescu: Brexit? Imposibil! Nimeni nu va semna ieşirea Marii Britanii din UE. Referendumul a aprins fitilele a două „bombe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că politicienii britanici au dus iresponsabilitatea până la limita la care au impus poporului să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă, el susţinând totodată că ieşirea Marii Britianii din Uniunea Europeană este imposibilă, pentru că nimeni nu va semna o astfel de cerere.

„Brexit? Imposibil! Încrâncenaţi în bătălia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponsabilitatea până la limita la care şi-au împins propriul popor să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă. Şi poporul a votat cum a priceput el“, a scris Băsescu, sâmbătă, pe Facebok.

Fostul şef al statului susţine că rezultatului referendumului din Marea Britania a aprins „fitilele a două bombe“.

El spune că prima ”bombă” este legată de faptul că, ştiind consecinţele, va trebui găsit un guvern al Majestăţii Sale care să activeze articolul 50 din Tratat şi să ceară în scris ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

„Vreau să văd politicianul care va semna cererea. Personal, cred că acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fără dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, dacă nu cumva va fi declarat trădător de ţară“, susţine Traian Băsescu.

El menţionează că cealaltă „bombă“ este legată de faptul că, dacă cererea de ieşire „va fi cumva semnată de un iresponsabil“, în timp ce acesta va fi în drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, în Regat se va declanşa procesul de separare a Scoţiei şi Irlandei de Nord, care au optat pentru rămânerea în UE. 

„Concluzia este că nimeni nu va semna ieşirea Regatui Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană“, susţine fostul preşedinte.

Băsescu mai scrie că referendumul „a lăsat o naţiune profund divizată“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite