Băsescu: „Abia aştept să iau salariul şi să îl donez celor de la PMP. Nu prea au bani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu, alături de echipa PMP FOTO Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu, alături de echipa PMP FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la „Gândul Live“, că nu se consideră implicat în campania Partidului Mişcarea Populară, însă a admis că este formaţiunea pe care o vede drept parteneră, pentru că îi va continua programul politic. Totodată, el a afirmat că va dona următorul salariu partidului condus de Eugen Tomac.

Întrebat, într-un interviu acordat „sesizarea Guvernului adresată Curţii Constituţionale, cu referire la implicarea sa în campania pentru alegerile europarlamentare, Băsescu a răspuns că Legea fundamentală nu îi interzice să sprijine un partid.

„CCR stabileşte clar plaja pe care preşedintele se poate mişca în spectrul politic: are dreptul la opţiuni politice, să fie susţinut de partid şi să rămână apropiat unui partid. Constituţia e clară, la articolul 84 se spune clar că preşedintele nu poate fi membru de partid, dar în Avizul nr.1 al CCR din 2007 se spune clar că preşedintele nu vine din nori şi devine preşedinte, ci este susţinut de un partid, ca atare rămâne în relaţie cu un partid pentru a-şi susţine programul. Singurul partid care afirmă că va susţine continuarea programului de reformare a statului român e PMP, deci acesta e partenerul meu politic“, a spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă a contribuit la campania PMP, preşedintele a spus că, până la acest moment, nu s-a întâmplat asta, însă următorul salariu îl va dona formaţiunii.

„Salariul pe luna aceasta îl donez lor“, a subliniat el şi a arătat că „abia aşteaptă“ să îi susţină financiar pe cei din PMP, pentru că "nu prea au bani".

În schimb, preşedintele l-a criticat pe premierul Victor Ponta pentru că ar fi transformat campania pentru alegerile în PE într-una prezidenţială.

„Am constatat un lucru foarte grav, şi anume că premierul Victor Ponta a confiscat campania pentru alegerile europarlamentare şi a transformat-o în campanie prezidenţială. Imediat după începerea campaniei am propus un set de teme extrem de importante pentru România. Ce a făcut Ponta? S-a lansat într-o campanie prezidenţială şi nu prea am văzut-o pe doamna Creţu, de exemplu, capul de listă al PSD la europarlamentare“, a explicat preşedintele.

Întrebat cum a ajuns să îmbrace un tricou cu însemnele PMP, Băsescu a răspuns că se afla în vacanţă, iar fotografiile au fost întâmplătoare şi, în orice caz, nu au avut scop electoral.

„Am îmbrăcat un tricou, al PMP, putea fi cu orice alt mesaj. Am făcut poze de grup şi cu fiecare în parte, au vrut să avem câte o poză împreună. E pusă pe Facebook, nu e pe afişe electorale. Nu e vina lor că a fost preluată de toate televiziunile. Au fost nişte fotografii într-o zi de vacanţă. În vacanţă, omul se îmbracă aşa cum vrea“, a conchis Băsescu.

În altă ordine de idei, vorbind despre posibila convocare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, preşedintele Traian Băsescu a declarat că ar fi un semnal care nu trebuie dat, întrucât România nu se află în pericol.

Citeşte şi:

Ponta: Guvernul va sesiza CCR cu privire la implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Palatul Victoria, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională cu privire la implicarea Preşedinţiei în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, respectiv pentru cele parlamentare.

Războinicii păcii: Băsescu şi Ponta

Deşi garantează amândoi că în România va fi pace, preşedintele Băsescu şi premierul Ponta nu pierd nici o ocazie ca să se arate îngrijoraţi de războiul ce stă să izbucnească în imediata noastră vecinătate.

Ponta: Pe 17 noiembrie vom avea un nou preşedinte. Băsescu poate mai ia două luni, dar altfel de mandat. Dacă nu vrea să plece, avem forţe de ordine

Premierul Victor Ponta a vorbit, la România TV, despre campania electorală desfăşurată de preşedintele Traian Băsescu pentru Partidul Mişcarea Populară (PMP), despre intenţia fostului aliat Crin Antonescu de a forma o alianţă anti-PSD, despre ultimele evenimente din Ucraina, dar şi despre relaţia preşedinte-premier.

Ponta şi Băsescu s-au atacat la aceeaşi oră. Cine a avut audienţă mai mare

Premierul Victor Ponta a fost invitat aseară la România TV, de la ora 21. În acelaşi timp, preşedintele Traian Băsescu se aflşa în studioul B1TV. Cifrele anunţate de România TV spun că românii au preferat să-l urmărească pe premier.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite