Bănicioiu: Legea propusă de PNL privind prevenţia în sănătate, un proiect de amendare a populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Bănicioiu. FOTO Eduard Enea
Nicolae Bănicioiu. FOTO Eduard Enea

Vicepreşedintele social-democrat Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, a declarat, vineri, că PSD nu este de acord cu legea liberală a prevenţiei în sănătate, fiind un proiect de amendare a populaţiei.

„Prevenţia este un deziderat cu care suntem de acord. Orice medic şi orice societate vrea să încurajeze programele de prevenţie, dar această lege nu are nicio legătură cu prevenţia în sine. Asta o puteţi vedea şi din expunerea de motive şi din legea în sine. Este, practic, un proiect de amendare a populaţiei României cu sume cuprinse între 10% şi 50% din costul tratamentului. Şi asta o vedeţi scris negru pe alb în proiectul legislativ“, a afirmat Bănicioiu, citat de Agerpres.

Bănicioiu a atras atenţia că o asemenea lege nu ar putea trece în Parlament. Social-democratul s-a declarat nemulţumit de cele două exemple menţionate în proiectul de lege privind cancerul mamar şi investigaţiile medicale în cazul hipertensiunii arteriale, patologii al căror tratament impune costuri ridicate ce nu pot fi suportate de români.

Bănicioiu a criticat şi faptul că liberalii propun înfiinţarea unei noi instituţii pentru prevenţie în sănătate, cu toate că există deja mai multe care funcţionează. 

„Înainte de a înfiinţa încă o agenţie, care este celălalt punct al acestui proiect legislativ, vreau să-i informez pe colegii de la PNL că această agenţie există. Se cheamă Centrul Naţional de Evaluare şi Promovare a Stării de Sănătate, este funcţional în momentul de faţă. Există şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, deci nu ar mai trebui creată încă o entitate cu alţi angajaţi care, înţeleg, că va gestiona un buget care vine tot de la Ministerul Sănătăţii, tot din bugetul de stat“, a mai spus fostul ministru al Sănătăţii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite