Atanasiu: PNL va filma votul în cazurile Vâlcov, Şova, Nicolescu şi îl vom pune pe site

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Atanasiu FOTO Adevărul
Teodor Atanasiu FOTO Adevărul

PNL va vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, Darius Vâlcov şi Theodor Nicolescu, parlamentarii liberali hotărând să voteze la vedere, cu arătarea bilelor şi momentul votului să fie filmat, a declarat, luni, la RFI, vicepreşedintele PNL Theodor Atanasiu.

„Noi o să votăm pentru ridicarea imunităţii, respectiv pentru începerea urmăririi penale pentru toţi parlamentarii şi pentru domnul deputat şi pentru cei doi domni senatori (...)Am discutat să vedem care este soluţia tehnică pe care o găsim pentru a filma votul parlamentarilor PNL şi a-l pune pe site-ul partidului, în aşa fel încât să nu mai avem discuţii ulterioare despre modul în care s-a votat (...). Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal au hotărât să facă un vot la vedere, să arate bilele, ei să fie filmaţi în momentul în care votează şi apoi să punem pe site-ul partidului acest vot“, a spus vicepreşedintele PNL.

"Noi am discutat foarte clar, am spus că nu trebuie să mai existe această protecţie specială a miniştrilor care sunt parlamentari şi că trebuie să găsim o procedură mult mai facilă de începere a urmăririi penale, respectiv de arestare în cazul celor care sunt în Parlament şi de aceea va fi scoasă din Constituţie, la propunerea noastră, această protecţie", a mai spus Atanasiu.

Senatul şi Camera Deputaţilor au în lucru, săptămâna aceasta, trei cereri din partea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, pentru deputatul liberal Theodor Nicolescu şi senatorii PSD Dan Şova şi Darius Vâlcov.

Citeşte şi:

Liberalii pregătesc debarcarea lui Tăriceanu de la şefia Senatului

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, miercuri, că liberalii au început deja să strângă semnături pentru proiectul de hotărâre care vizează revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului. Prim-vicepreşedintele PNL a susţinut că revocarea preşedintelui Senatului ar putea avea loc săptămâna viitoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite