Antoneta Ioniţă (PNL): Cristian Grosu dă dovată de o lipsă crasă de umanitate faţă de pacienţi. Solicit ministrului Sorina Pintea să-l demită de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antoneta Ionita FOTO Facebook Antoneta Ionita
Antoneta Ionita FOTO Facebook Antoneta Ionita

Deputatul PNL, Antoneta Ioniţă, a transmis luni un mesaj către ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în care îi cere să-l demită pe secretarul de stat în cadrul ministerului Sănătăţii Cristian Grasu, acuzându-l că nu este interesat de soarta pacienţilor şi că dă dovată de lipsă de umanitate.

Liberalul s-a referit la declaraţia lui Grasu de sâmbătă, acesta fiind prezent la o dezbatere pe tema coplăţii serviciilor medicale private. Întrebat despre situaţia unui pacient cu melanom care a fost programat după trei luni la o tomografie computerizată (CT) cerebrală, care mai apoi a murit deoarece termenul a fost prea îndepărtat, Cristian Grasu a avut o reacţie neaşteptată.


„Puteţi să îmi spuneţi că a murit din cauză că nu a făcut CT? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, şi acum vorbim de cazuri punctuale, singulare”, a răspuns cinic Cristian Grasu.

Astfel, Antoneta Ioniţă i-a solicitat ministreului Sănătăţii să-l demită pe Cristian Grasu, explicând că secretarul de stat nu este interesat de soarte românilor bolnavi. Totodată, liberalul cataloghează atitudinea oficialilor din sănătate ca fiind lipsită de umanitate şi responsabilitate.

„Solicit ministrului Sorina Pintea să-l demită de urgenţă pe secretarul de stat Cristian Grasu, care a dat dovadă de o lipsă crasă de umanitate faţă de pacienţi şi nu poate să-şi continue activitatea într-un post public, în care se iau decizii ce afectează viaţa oamenilor. Prin această poziţionare, Cristian Grasu demonstrează că Ministerul Sănătăţii nu este preocupat de soarta românilor bolnavi, care plătesc o viaţă asigurările de sănătate, dar, la nevoie, nu au acces imediat la investigaţiile medicale, în condiţiile în care multe dintre acestea se fac doar în cabinetele şi clinicile private.

Cine dispune de suficiente fonduri şi poate suporta plata unei analize scumpe mai are o şansă, dar pentru cei mai mulţi pacienţi, care nu îşi permit să plătească din propriul buzunar şi aşteaptă o programare gratuită, graniţa dintre viaţă şi moarte devine una tot mai subţire. Şi asta, pentru că atitudinea oficialilor din sănătate este lipsită de umanitate şi de responsabilitate”, se arată într-un comunicat transmis de Antoneta Ioniţă.

Vezi şi:Bolnav de cancer, mort după ce a fost programat prea târziu la analize. Reacţia şocantă a unui secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite