Antonescu: Ponta are prima şansă la prezidenţiale. Există posibilitatea să nu mai candidez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu consideră că Victor Ponta are prima şansă la alegerile prezidenţiale din toamnă datorită aparatului de partid. Liderul PNL nu mai este la fel de convins de o candidatură a sa la Preşedinţie, dar nu-l priveşte nici pe Klaus Iohannis ca o opţiune.

„Domnul respectiv care sa dadea azi cu F16 (Victor Ponta - n.red.) are prima şansă la prezidenţiale. Ştiu că nu e rentabil, că nu se face, dar sunt liber. Nu sunt genul de om care să spun: Eu câştig! Eu sunt realist, mă comport normal, spun că din multe motive, candidatul PSD are prima şansă. Principalul său atu este aparatul politic care se numeşte PSD si care, chiar dacă primeşte lovituri de imagine, este în continuare foarte puternicî“, a spus Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Cu privire la candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu nu exclude posibilitatea să se retragă din cursă.

„Nu e o chestiune de cifre. Klaus Iohannis nu doreste si nici nu se pune problema sa candideze la presedintie. Nu am facut o pravalie, cine doreste sa candideze. Klaus Iohannis, indiferent de cota de incredere politica, sper sa facem experienta asta, sa conduca un guvern al Romaniei, dar presedintia Romaniei e un alt concept, in care Iohannis nu doreste sa se implice. Nu stiu daca voi castiga, ma bat sa castig, exista posibilitati teoretice sa nu mai candidez“, a mai spus liderul PNL.

În timp ce Crin Antonescu vorbeşte despre o confruntare PNL-PSD la alegerile prezidenţiale, fostul său partener de guvernare, premierul Victor Ponta, crede în continuare în refacerea USL. „După 25 o să vă spun (n.r. – pe 25 mai au loc alegerile pentru parlamentul European). În funcţie de refacerea Uniunii Social Liberale. Dacă se reface una din funcţii va fi a PNL şi una a PSD. Un partid dă preşedintele, unul dă prim-ministrul. (…) Mi-aş dori ca domnul Antonescu să redevină Crin“, spune Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite