Alina Gorghiu, despre excluderea lui Daniel Zamfir din PNL: Ar fi păcat să pierdem încă un parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatoarea PNL Alina Gorghiu nu este de acord cu excluderea lui Daniel Zamfir din partid. Foto: Mediafax
Senatoarea PNL Alina Gorghiu nu este de acord cu excluderea lui Daniel Zamfir din partid. Foto: Mediafax

Senatorul PNL Alina Gorghiu a reacţionat la conflictul dintre Ludovic Orban şi Daniel Zamfir, în urma căruia preşedintele liberalilor a propus excluderea lui Zamfir din partid. Aceasta a spus că PNL a pierdut recent un parlamentar şi că „ar fi păcat” să mai piardă încă unul, fiind o funcţie de reprezentare. Aceasta a mai adăugat că nu e prea târziu pentru ca lucrurile să fie rezolvate „prin dialog”.

Alina Gorghiu a spus miercuri seara, într-o postare pe Facebook, că PNL nu se află în poziţia de a pierde oameni, „cu atât mai mult dintre cei care ocupă funcţii de reprezentare”, referindu-se astfel la propunerea lui Ludovic Orban de a-l exclude din partid pe senatorul Daniel Zamfir.

„Ar fi păcat ca PNL să piardă încă un parlamentar, mai ales că recent a mai plecat un altul. Nu cred că în acest moment partidul nostru este în poziţia de a pierde oameni, cu atât mai mult dintre cei care ocupă funcţii de reprezentare.”

Aceasta a spus că în cazul lui Daniel Zamfir, ar fi ales să trateze problema într-un alt mod şi că „nu este târziu ca lucrurile să fie rezolvate prin dialog”.

„Referitor strict la cazul Daniel Zamfir, cred că aş fi ales o altă cale de dezbatere în partid, diferită de polemicile şi ameninţările publice la care am asistat toţi. Aş spune că este posibil să fi fost greşeli de ambele părţi şi poate că nu este târziu ca lucrurile să fie rezolvate prin dialog. Pentru a fi performant, un partid liberal modern are nevoie de oameni cu un profil bine determinat, care sunt recunoscuţi de public şi care pot susţine idei şi polemici. În anumite cazuri pot apărea chiar diferenţe de opinii cu privire la aspecte principiale, dar cred că este o eroare ca ele să fie transformate în diferende personale.

Sunt legi care au reprezentat un semnal foarte puternic cu privire la faptul că Parlamentul înţelege problemele anumitor categorii de consumatori şi le abordează în mod direct pe care Zamfir le-a susţinut.
Sper ca în timpul care va trece între şedinţa de astăzi a CEX şi forul superior de decizie, care va trebui să ia decizia finală în cazul în care va fi propusă o sancţiune să se înţeleagă că nu este benefică pentru PNL o eventuală excludere. Resursele umane sunt tot mai rare, de aceea ele devin extrem de valoroase în politica românească în momente precum acesta”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite