Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis, răspuns la întrebările incomode: de la „şase saşi în şase case“ la „Ghinion !“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a povestit marţi, la Pro TV, cum şi-a achiziţionat cele şase imobile menţionate în declaraţia de avere şi a clarificat aspectele referitoare la averea sa.

„Situaţia mea a fost influenţată şi de familie, şi de modul în care am înţeles să mă implic şi altfel decât doar mergând la şcoală. Important ar fi să ajungem în situaţia în care cineva care este dascăl şi nu primeşte bani de la părinţi şi socri să îşi permită un trai decent“, a spus Iohannis, întrebat dacă a cumpărat cele şase imobile din banii obţinuţi din meditaţii.

„Salariul de profesor a contat foarte puţin, mediaţiile au contat un pic. Soţia mea şi cu mine am pornit de la un apartament de patru camere, la bloc, în centrul Sibiului, plus banii adunaţi de la nuntă, din care am reuşit să ne cumpărăm casa în care locuim şi azi. Am cumpărat-o pe bucăţi, după care am reuşit să cumpăr apartamentul din zona în care am locuit înainte, pe legea care permitea vânzarea locuinţelor de stat în condiţii avantajoase. Acela a fost efectiv din rate plătite din salariu. Pentru prima casă, pentru diferenţă, am muncit mult, după care am avut ocazia să cumpărăm jumătate de casă de la un prieten care moştenise casa“, a povestit liderul PNL.

El a precizat că, la începutul anilor 1990, situaţia din Sibiu a fost una „specială“.

„Eu sunt sas, i-am cunoscut pe oamenii de la care am cumpărat aceste imobile şi situaţia din Sibiu a fost una specială. Majoritatea saşilor au plecat, condiţiile pentru mine, care i-am cunoscut, au fost foarte avantajoase. Apoi, din chiriile adunate, am reuşit să cumpăr încă un apartament şi iar, cu chiriile puse una lângă alta, am cumpărat ultimele două case, de vreo 60 de metri pătraţi, dar am considerat că e o investiţie bună. Să nu-şi imagineze cineva că se pot face aceste lucruri din salariul de dascăl şi meditaţii. Eu am avut noroc că am avut de la început mai mult“, a detaliat el.

Preşedintele PNL a vorbit şi despre faptul că, într-un interviu realizat recent, întrebat de ce alţi profesori nu au reuşit să îşi cumpere la rândul lor mai multe imobile din salariu, a răspuns: "Ghinion!". Iohannis a admis că declaraţia a fost una neinspirată, însă a precizat că, în opinia sa, dascălii din România au fost de-a lungul timpului o categorie profesională defavorizată.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, la Pro TV: „Ponta e manevrat din umbră. Crin Antonescu ştie mai multe, dar nu mai suntem apropiaţi“

Preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a vorbit marţi, la Pro TV, despre relaţia cu fostul preşedinte al formaţiunii, Crin Antonescu, şi a comentat candidatura principalului său rival, premierul Victor Ponta.

Iohannis: PSD mă acuză că am şase case... Interesant este că Ponta are şapte case şi doar trei declarate

Preşedintele PNL Klaus Iohannis a vorbit, luni seara, la Realitatea TV, despre dosarul de incompatibilitate, dar şi despre temele de atac folosite de rivalii săi în campania pentru alegerile prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite