Adrian Năstase: PSD are nevoie de un mesaj mai puternic de natură naţionalistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase a explicat într-o intervenţie la un post de televiziune că PSD trebui să ţină seamă de evoluţiile din Europa după ieşirea Mării Britanii din UE şi crede că partidul are  nevoie de un „mesaj mai puternic de natură naţionalistă legat de suveranitatea României, un mesaj de demnitate”.

Fostul premier a explicat într-o intervenţie la Antenă 3,  că „e nevoie de o strategie, ţinând seamă de apariţia USB şi de formulă combinată Băsescu-UNPR“. 

  

 „Dupa alegerile locale, în care PSD a fost favorizat de alegeri într-un singur ţur de scrutin şi o prezenţa mai redusă la vot, urmează un alt test electoral desfăşurat în alte condiţii(...). Evoluţiile nu vot fi liniare şi nu se va face un transfer al lucrurilor petrecute la locale. E nevoie de o strategie mai complexă, ţinând seamă de apariţia USB şi de formulă combinată Băsescu-UNPR", a afirmat Adrian Năstase. 

Fostul lider de la Palatul Victoria a avertizat că social-democraţii trebuie să-şi contureze un mesaj bine definit şi să ţină cont de schimbări. „PSD-ul se găseşte într-o situaţie destul de complicată, în care mergând pe variante mai apropiate de proiectele de dreaptă prin sprijinirea relativa a guvernului Ciolos, chiar dacă în ultima vreme încearcă să se desprindă, rămâne o zonă la stânga PSD care deocamdată nu este dobândită de nimeni. Şi s-ar putea în mod neplăcut ea să meargă pe un mesaj populist în loc să meargă spre stânga. PSD are nevoie de o nouă strategie, trebuie să relanseze activitatea departamentelor, a Institutitului Social Democrat, nu doar de discuţii, compromisuri politice. Este nevoie şi de un mesaj care să ţină seamă şi de evoluţiile din Europa, de ceea ce s-a întâmplat în Marea Britanie, de repoziţionarea ţărilor din grupul de la Visegrad faţă de Bruxelles, de nevoia unui mesaj mai puternic de natură naţionalistă legat de suveranitatea României, un mesaj de demnitate", a mai spus fostul premier. 

Năstase a atras atenţia că la cum se arată în datele de acum, PSD va ajunge la mâna partidelor mici pentur a face majoritate în toamnă şi să dea noul premier.„În condiţiile în care datele electorale se modifică, în mod evident PSD trebuie să se gândească că în mod obişnuit nu depăşeşte 35-40% din voturi. 40 la sută este deja foarte mult iar la o prezenţa mai mare s-ar putea să rămână în zonă de 35%. ALDE va fi în mod evident vulnerabilizat prin atacurile la adresă preşedintelui sau, nu ştim încă ce se va întâmplă până la alegeri“, a mai afirmat fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite