Adevărul Live, Cartianu: Până la Crăciun nu vom avea manuale la clasele întâi şi a II-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu la Adevărul Live FOTO Eduard Enea
Grigore Cartianu la Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Grigore Cartianu a vorbit, la Adevărul Live, despre prima zi de şcoală şi despre gafele candidaţilor la preşedinţie în acest context.

Principalele declaraţii:

Grigore Cartianu: Azi, 360.000 de copii încep şcoala fără manuale. E pentru prima oară după al Doilea Război Mondial când şcoala începe fără manuale. Pentru treaba asta ministru ar trebui să-şi dea demisia. Este pecetea care se va lipi de fruntea acestui guvern. 

De ce nu sunt manuale?

Pentru că avem un ministru iresponsabil. În loc să facă licitaţia cu un an în urmă, Pricopie a tot amânat. A anunţat târziu câştigătorii. Există o mafie a manualelor incredibilă. Marile edituri au fost eliminate din această afacere a ministerului. Licitaţia ar trebui făcută din nou, dar poate fi contestată. Urmează judecarea contestaţiei. Contractul pentru manuale va fi atribuit pe la 1 octombrie. Până la Crăciun nu vom avea manuale la clasele întâi şi a II-a.

Pricopie este marioneta Ecaterinei Andronescu. Aseară, la un post TV, Andronescu spunea că dascălii adevăraţi pot preda şi fără manuale. Elevii adevăraţi pot învăţa fără manuale?

Ministerul Educaţiei investeşte pentru manualele pentru clase 1-12 circa 25 milioane de lei. Un manual trebuie schimbat o dată la şapte ani. Prin comparaţie, ministerul investeşte în «cornul şi laptele»  700 de milioane. Este o nemernicie. 

Pricopie la Digi24. Moderator:  În ce oraş s-au născut Romulus şi Remus? Pricopie: Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş pentru că vulpea i-a găsit în pădure.

Este incredibil. Această secvenţă este suficientă pentru a-l determina să-şi dea demisia. Iar Mihnea Costoiu este ministru al Cercetării şi în liceu îşi turna profesorii şi colegii la Securitate. Mi-e teamă să nu o fi făcut intenţionat. Acum toată lumea vorbeşte de vulpoaică în loc de manuale.

7.000 de elevi din Teleorman au primit fişe trase la imprimantă în loc de manuale

Era imposibil de învăţat de pe manualele vechi pentru că s-a schimbat programa. Este nevoie de manual nou în fiecare an. Şi uneori părinţii fac eforturi să le cumpere din librării, dar la un preţ mult mai mare. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite