Adevărul Live: Florin Cîţu, despre cele 100 de măsuri liberale din programul PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economistul Florin Cîţu, candidat al PNL pentru Senat, a vorbit, vineri, la Adevărul Live, despre cele 100 de măsuri liberale propuse de partidul său, susţinerea Platformei România 100 şi problemele întâmpinate în această campanie.

Principalele declaraţii ale lui Florin Cîţu:

Despre decizia intrării în cursa electorală

Nu poţi schimba lucruri în România dacă nu eşti în Parlament. E prea multă legislaţie şi e prea stufoasă. Acum e şansa noastră. Am luat decizia cu foarte puţin timp înainte de anunţarea listelor. Nu a fost o decizie foarte grea. Am înţeles că am fost o propunerea a societăţii civile. 

Prima mea întrebare a fost lângă cine o să fiu. Iar când am aflat m-am simţit onorat. E o provocare mare şi am stat câteva zile să mă gândesc. Oricum, este şi o chestie naturală această candidatură. Sper ca mergând în Senat să schimb mai multe lucruri.

Despre neimpozitarea pensiilor

Nu aş spune că eliminarea unui impozit este o măsură de stânga. Este o măsură de dreapta şi eu cred că este un lucru normal. Sunt persoane care au plătit impozit toată viaţă. Vreau să ne uităm la pensii ca la un venit net. Mai mult, ştiu cum sunt administrate pensiile de stat, adică foarte prost. Ştim că valoarea unei pensii reale este foarte mică. 

Însă, trebuie să fim foarte clari. Ne referim la pensii, nu la pensii speciale. Nu trebuie să fie nimeni special în România. Toţi să primească după cum au contribuit, iar pensiile speciale, din punctul meu şi al colegilor mei de vedere nu au niciun fel de acoperire. Trebuie să fim serioşi, în Parlament astăzi nu prea se munceşte. În două zile nu prea poţi rezolva problemele ţării. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite