Întrevedere Ciucă-Kuleba. Cei doi politicieni au discutat despre războiul din Ucraina, fluxul de refugiaţi şi sprijinul pentru administraţia de la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, cei doi  politicieni discutând despre războiul de la graniţă, consecinţele lui şi sprijinul pe care poate şi îl acordă România administraţiei de la Kiev şi poporului ucrainean.

„În cadrul întrevederii, a fost analizată situaţia de securitate şi militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse. Premierul român a prezentat eforturile autorităţilor, alături de societatea civilă, voluntari şi organizaţii umanitare internaţionale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiaţi ucraineni intraţi în ţara noastră de la izbucnirea războiului. A fost evidenţiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea şi coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european şi internaţional. Cu aceeaşi ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a  sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiaţi, facilitarea exporturilor ucrainene”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, liderul diplomaţiei de la Kiev a expus pe larg problemele cu care se confruntă Ucraina, afectată în numeroase regiuni de agresiunea rusă. „La rândul său, ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a prezentat pe larg situaţia militară de pe teren din Ucraina şi a mulţumit Guvernului României şi cetăţenilor români pentru tot sprijinul acordat şi solidaritatea manifestată încă de la declanşarea agresiunii militare ruse. Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitaţia de a contribui substanţial la eforturile necesare pentru reconstrucţie în Ucraina”, completează Guvernul. 

Kuleba este într-un turneu european în care încearcă să convingă cât mai multe state să trimită arme cât mai puternice pentru ca Ucraina să poată face faţă ofensivei Rusiei. De aproape două luni, Ucraina este în război cu Rusia, după agresiunea începută de Moscova pe 24 februarie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite