FOTO Viralul româno-maghiar din scandalul steagurilor: „Nu vă lăsaţi manipulaţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poza a devenit viral pentru că vorbea despre toleranţă între români şi unguri
Poza a devenit viral pentru că vorbea despre toleranţă între români şi unguri

Noul scandal al steagurilor secuieşti în regiunile din România a aprins spiritele pe reţelele sociale, pe site-uri şi în general în toată România. O poză diferită de tonul dezbaterii face senzaţie pe Facebook.

Poza în care apar două siluete de oameni care se ţin de mână, fiecare fiind vopsit în steagurile României şi Ungariei, a strâns deja peste 2.250 de share-uri la aproape o zi după ce a fost publicată de către utilizatorul Csaba Janosi.

Totul a pornit de la propunerea secretarului de stat al Ministerului de Externe maghiar, Nemeth Zsolt, ca primarii din Ungaria să arboreze steagul Ţinutului Secuiesc. Premierul României a catalogat gestul ca o obrăznicie din partea vecinilor unguri.

Pe 18 ianuarie, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor,  le-a cerut primarilor din zona municipiilor Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc să arboreze pe faţada primăriilor drapelul secuiesc. „Am cerut acest lucru pentru că angajamentul faţă de Ţinutul Secuiesc este în inima noastră“, a explicat Tamas Sandor.

Scânteia conflictului a sărit în urmă cu câteva zile, atunci când steagul Ţinutului Secuiesc a fost scos din sala unde era învestit în funcţie noul prefect al judeţului Covasna. La ceremonie a fost prezent şi vicepreşedintele PSD Constantin Niţă, care a declarat că autonomia Ţinutului Secuiesc nu poate fi pusă în discuţie. Niţă a mai declarat că afirmaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamaş Sandor, legate de autonomie sunt în opinia sa deranjante şi reprezintă „o reacţie emoţională“.

image

Mai multe detalii despre acest subiect în amplul subiect realizat de “Adevărul”, sub titlul “Cine umflă scandalul steagului secuiesc”. 

Știri Interne



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite