Preşedintele Băsescu participă astăzi la funeraliile lui Wilfried Martens, fost lider PPE. Angela Merkel şi Jose Manuel Barroso, aşteptaţi la rândul lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a declarat anterior că Wilfried Martens va fi rememorat în România cu recunoştinţă pentru sprijinul acordat ţării noastre  FOTO: Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu a declarat anterior că Wilfried Martens va fi rememorat în România cu recunoştinţă pentru sprijinul acordat ţării noastre  FOTO: Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu se află pe lista liderilor europeni care au confirmat participarea la funeraliile fostului lider al PPE, Wilfried Martens, care vor avea loc astăzi, la Ghent, Belgia, potrivit site-ului Partidului Popular European, preluat de Mediafax. La eveniment mai sunt aşteptaţi şi cancelarul german Angela Merkel şi Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.

Pe lista şefilor de stat şi de guvern care au confirmat participarea se mai află preşedintele bulgar - Rosen Plevneliev, premierul belgian Elio di Rupo, premierul luxemburghez - Jean-Claude Juncker, premierul Ungariei - Viktor Orban, şi premierul leton - Valdis Dombrovskis.

De asemenea, vor lua parte la funeralii preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Din afara Uniunii Europene vor fi prezenţi preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, preşedintele Armeniei, Serzh Sargsyan, şi premierul R. Moldova, Iurie Leancă.

De asemenea, liderii PDL Vasile Blaga, Emil Boc, Anca Boagiu, Monica Macovei, Marian-Jean Marinescu şi Traian Ungureanu participă la funeraliile de stat ale fostului preşedinte al PPE, Wilfried Martens, potrivit unui comunicat remis de PDL.

În urmă cu câteva zile şeful statului a trimis o scrisoare Regelui Philippe al Belgiei şi lui Joseph Daul - preşedintele interimar al Partidului Popular European - în care afirma că fostul preşedinte al PPE, Wilfried Martens, va fi rememorat în România cu recunoştinţă pentru sprijinul acordat ţării noastre pentru revenirea în familia democraţiilor occidentale.

„Am aflat, cu profundă tristeţe, vestea dispariţiei marelui om politic şi de stat cu vocaţie autentic globală care a fost Wilfried Martens. Este o pierdere ireparabilă pentru naţiunea belgiană, pe care a servit-o cu devotament în vremuri deosebit de dificile, pentru Uniunea Europeană, al cărei proiect de integrare i-a solicitat cu prioritate efortul de concepţie şi acţiune, pentru mişcarea politică de centru-dreapta din interiorul şi exteriorul Uniunii Europene, pe care a ridicat-o la statura de principală forţă politică aptă să servească interesele cetăţenilor. Este o pierdere pe care o deplângem cu adânc regret alături de toţi cei care l-au cunoscut, apreciat şi respectat“, arăta preşedintele, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite