VIDEO Dosarul „Revoluţia din '89”. Mircea Dinescu, audiat ca martor la Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu a fost audiat în dosarul privind revoluţia din Decembrie 1989 FOTO Adevărul
Mircea Dinescu a fost audiat în dosarul privind revoluţia din Decembrie 1989 FOTO Adevărul

Scriitorul Mircea Dinescu a fost audiat, marţi, de procurori în dosarul Revoluţiei. La ieşirea din sediul Parchetului General, Mircea Dinescu a declarat că a fost întrebat de anchetatori de evenimentele petrecute în decembrie 1989, lucru care i s-a părut „puţin penibil”.

„E puţin penibil. Atâta vreme cât oameni care au tras la Timişoara, care erau căpitani, maiori, au devenit generali şi au fost consilieri prezidenţiali şi sub Iliescu şi sub Constantinescu şi sub Băsescu, şi-au luat grade în plus. Cei care au lucrat la Securitate au devenit şefi la servicii. Vii tu să îl chemi pe poetul Dinescu să îl întrebi ce ştie el despre oamenii care au tras...Cine purta arme? În decembrie 89, când ieşeai pe stradă erau patru inşi: unul îmbrăcat în miliţian, unul în uniforma gărzilor patriotice, unul în uniformă de militar şi unul în civil. Li se spunea capra cu trei iezi. A tras capra cu trezi iezi şi au mai tras câteva oi, probabil rătăcite. Băieţii au tras, cine să tragă...”, a precizat Mircea Dinescu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au reluat audierile în acest caz. Dosarul este în faza actelor premergătoare, după ce acum mai bine de trei ani o rezoluţie prin care s-a decis începerea urmăririi penale împotriva mai multor persoane, inclusiv Ion Iliescu, a fost desfiinţată de procurorul general de la acea vreme.

Audierile au fost reluate săptămâna trecută, când Adrian Sârbu a fost chemat pentru o primă declaraţie.

Sursă video Digi24.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Adrian Sârbu, audiat miercuri de procurori în legătură cu Revoluţia din '89

Omul de afaceri Adrian Sârbu a fost chemat miercuri la sediul Parchetului General pentru a fi audiat într-un dosar legat de Revoluţia din 1989. Acesta a precizat că nu are nicio calitate în acest dosar şi urmează să se mai prezinte la audieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite