VIDEO Doi sceptici anti-Covid, săltaţi de jandarmi din Piaţa Victoriei. Măsura a încins spiritele celorlalţi protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Două persoane care protestau marţi în Piaţa Victoriei au fost duse la Poliţie pentru a fi identificate şi sancţionate, după ce au refuzat să se legitimeze la cererea forţelor de ordine. Aproximativ 100 de persoane au manifestat acolo faţă de măsurile luate de guvern împotriva răspândirii noului coronavirus, despre care protestatarii spun că nu există.

Cei doi au fost escortaţi în dubele Jandarmeriei, iar protestatarii au strigat „Libertate!” şi „Jos dictatura!”, cu referire la măsurile impuse de autorităţi. 


VIDEO

Protestatarii cer Guvernului să nu prelungească starea de alertă, dar şi parlamerntarilor să nu reglementeze carantina şi izolarea. Manifestanţii susţin că măsurile luate în ultimile zile nu se justifică şi că virusul nu este atât de grav precum vor autorităţile să arate.

„Doi participanţi au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor şi, conform prevederilor legale, au fost conduşi la secţia de poliţie pentru identificare şi sancţionare. Facem precizarea că, în această perioadă, din raţiuni de sănătate publică şi conform legii, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise", informează Biroul de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale şi să nu participe la astfel de evenimente.

Aproximativ 100 de persoane au participat, marţi, la un protest în Piaţa Victoriei, împotriva măsurilor luate de Guvern în legătură cu combaterea pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi:

Povestea din spatele scenei a lui Mugur Mihăescu, alias Garcea: turnător la Securitate, politician eşuat şi mitingist anticarantină

Cine este Iosefina Pascal, organizatoarea protestului din Piaţa Victoriei, unde s-a strigat „Vrem eliberare, nu carantinare!”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite