VIDEO Ceartă între Băsescu şi Kovesi pe tema dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei. Înregistrare din 2009, dată acum publicităţii de fostul preşedinte al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi şi Traian Băsescu FOTO Mediafax
Laura Codruţa Kovesi şi Traian Băsescu FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare de la Cotroceni, datată 9 septembrie 2009, în care se ceartă cu procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, pe atunci procuror general al României, pe tema dosarelor Mineriadelor şi Revoluţiei.

Clipul postat pe pagina preşedintelui începe cu un fragment dintr-un interviu acordat de Ion Iliescu postului public de televiziune în 2005, în care spunea că revoluţionarii „s-au împuşcat între ei”.

Clipul continuă cu un fragment dintr-o discuţie de la Cotroceni dintre fostul preşedinte şi Laura Codruţa Kovesi, în care acesta îi cere socoteală procurorului general de atunci în legătură cu dosarele Mineriadelor şi Revoluţiei.

Traian Băsescu îi cere Laurei Codruţei Kovesi „o speranţă” că dosarele vor fi soluţionate. Aceasta îi răspunde că se va lucra cu celeritate la aceste dosare.

„Dar nu pot să vă promit o soluţie şi nici să îndrept ce timp de 18 ani nu s-a făcut. Vom avea o soluţie cât de repede se poate”, a spus ea.

„Nu mă confundaţi cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie! Vorbiţi cu şeful statului, care vă spune aşa: au murit 1.600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul (...) Au murit oameni la mineriada din 13-15 (iunie, n. r.). Ce vreţi să-mi spuneţi, că vă impun o soluţie? Vă impune realitatea să spuneţi dacă s-au împuşcat singuri oamenii ăia sau au fost împuşcaţi”, a fost răspunsul lui Traian Băsescu, vizibil supărat.

Dispută între Băsescu şi Kovesi pe dosarul Mineriadei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite