UPDATE Vadim Tudor, cercetat penal pentru fals, uz de fals şi abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vadim Tudor, chemat de procurori în calitate de învinuit într-un nou dosar (foto)
Vadim Tudor, chemat de procurori în calitate de învinuit într-un nou dosar (foto)

Europarlamentarul Vadim Tudor s-a prezentat vineri la Parchetul General pentru a afla de la procurori învinuirile dintr-un nou dosar deschis pe numele său. Acesta este acuzat de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu după ce ar fi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale.

UPDATE Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală pe numele lui Corneliu Vadim Tudor în dosaru în care este acuzat de fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu, după ce, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, ar fi întocmit şi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale.

"Dosarul s-a constituit ca urmare a plângerii formulate de B.A.M. prin care solicită efectuarea de cercetări şi antrenarea răspunderii penale a europarlamentarului Vadim Tudor Corneliu, pentru faptul că, în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013, ar fi întocmit şi semnat două adrese prin care a comunicat Autorităţii Electorale Permanente date nereale ce au produs efecte juridice", se arată într-un counicat al Parchetului Curţii Supreme.

UPDATE: Vadim Tudor a declarat la ieşirea din Parchetul General că a fost chemat să ia la cunoştinţă acuzaţiile de fals intelectual şi uz de fals făcute de o fostă membră a PRM, Angela Bălan.

Vadim a precizat că este acuzat că a comunicat Autorităţii Electorale Permanente că aceasta nu mai era membră, lucru care nu ar fi adevărat.

"Mă dă în judecată Angela Bălan, cum că eu aş fi anunţat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a partidului, şi ea era. Păi ea nu era, ea devenise vicepreşedinte la UNPR şi eu am dat-o afară pentru că aşa prevede statutul oricărui partid din lumea asta", a arătat Vadim Tudor.


Vadim Tudor a venit vineri dimineaţă la Parchetul Capitalei pentru a afla acuzaţiile ce i se aduc de procurori într-un nou dosar, politicianul declarând înainte de audiere că nu ştie despre ce este vorba.

”Nu ştiu de ce am fost chemat aici”

”Nu ştiu de ce am fost chemat aici. Ştiu doar că am fost citat în calitate de învinuit, urmează să aflu şi eu ce acuzaţii îmi aduc procurorii”, a declarat Vadim Tudor la Parchet.

Acesta a făcut şi o serie de declaraţii referitoare la repunerea sa în funcţia de preşedinte al Partidului România Mare (PRM), susţinând că are ”documente solide” care susţin dreptul său de a deţine această funcţie, în cazul în care Gheorghe Funar va decide să facă recurs la decizia de joi a Tribunalului Bucureşti.

"Era un triumf aşteptat pentru că numai un răuvoitor nu a vrut să recunoască faptul că Funar a venit cu multe falsuri, cu semnături false, cu ştampile false şi cu oameni adunaţi de pe stradă. E ca şi cum fiecare dintre noi aduce în casă un milog, îi dă de mâncare, îl omeneşte şi după un număr de zile sau săptămâni milogul vrea să îl dea afară pe om din propria casă", a declarat Vadim Tudor.

Europarlamentarul arătat că motivele reale ale chemărilor sale la instanţe sunt legate de faptul că urmează un an electoral.

"Fundamentul politic al acestor şmecheri este că şi convocările mele la tot felul de instanţe de judecată este acesta, peste o lună intrăm într-un an electoral cu o dublă semnificaţie şi deranjază la culme partidul justiţiar şi naţional cum este PRM care nu a fost niciodată la guvernare , n-are corupţi şi cei care cochetau cu corupţia au fost aruncaţi afară din partid", a susţinut acesta.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis joi ca europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor să fie repus în funcţia de preşedinte al PRM, după ce în luna iulie fusese exclus din partid şi înlocuit cu Gheorghe Funar.


Ştiri pe aceeaşi temă:

Vadim îl vinde pe Avram Iancu. La licitaţie. Contractul dintre fostul lider PRM şi Galeriile Artmark

C.V. Tudor, europarlamentar: „Există asemănări între cutremurele din Galaţi şi distrugerea cetăţilor Sodoma şi Gomora”

Reprezentanţii PE sunt consternaţi de comportamentul lui Vadim Tudor, însă nu iau nicio măsură împotriva sa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite