Uniunea Ziariştilor cere ajutorul Guvernului pentru distribuţia presei către abonaţi: Difuzarea informaţiilor este mai necesară ca oricând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe exemplare „Adevărul“ se vând la chioşcurile de ziare

Jurnaliştii afiliaţi în Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) a cerut Guvernului ajutor pentru distribuţua presei către abonaţi, argumentând că, în plină epidemie de coronavirus, difuzarea informaţiilor către publicul larg este mai necesară ca oricând.

„Având în vedere situaţia fără precedent generată de pandemia virusului COVID-19, îngrijorată de pericolul în sine, dar şi de posibilul blocaj informaţional ce se poate produce ca urmare a măsurilor de urgenţă ce se impun, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România vă solicită sprijinirea activităţii de editare şi distribuţie a presei scrise prin încadrarea acesteia în categoria activităţilor vitale pentru desfăşurarea cât mai normală a vieţii publice.  

De asemenea, vă rugăm sa înlesniţi, în perioada instituirii stării de urgenţă, de la Ministerul Administraţiei sau de la Ministerul Transporturilor, eliberarea autorizaţiilor de transport pentru autovehicule sub 3.5 t, pentru a putea transporta presa pe teritoriul României.

Se poate rezolva operativ în formula cerere tip online şi emitere autorizaţie de transport, tot online. Presa scrisă, ca şi televiziunea, radioul sau presa online, sunt mai necesare ca oricând pentru informarea corectă şi atenuarea, prin aceasta, a situaţiei critice pe care o traversează România în acest moment”, a informat UZPR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite