Un procuror din Parchetul General este acuzat de DNA că ar fi cerut o şpagă de 260.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA
DNA

Procurorii DNA l-au acuzat pe procurorul Cătălin Nicolae Ceort, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, de luare de mită. Anchetatorii au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în cursul lunii decembrie 2016, Cătălin Nicolae Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul lui Victor Ignat, ar fi pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului.

„Aceşti bani au fost pretinşi de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluţii favorabile faţă de martor în cauza respectivă”, arată procurorii DNA.

Flagrant la avocat

La data de 27 decembrie 2016, Ignat ar fi primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, mai arată DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, procurorul Ceort trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,
f) să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârşit faptele,
g) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

DNA mai arată că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite