Un procuror DIICOT, martor în dosarul în care este judecată Alina Bica, a leşinat în timp ce dădea declaraţie în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O procuroare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a leşinat, joi, în faţa instanţei, în timp ce dădea o declaraţie în calitate de martor în dosarul în care Alina BIca este acuzată de favorizarea lui Adrian Videanu.

Acesteia i s-a făcut rău chiar în timpul audierii, după aproximativ o oră în care a dat declaraţii. Înainte să leşine, aceasta a rugat magistraţii să deschidă un geam pentru că îi este cald şi se simte rău, arată Mediafax.

Jandarmul care era în sala de judecată s-a apropiat de aceasta, moment în care femeia a leşinat. Ea a fost aşezată imediat pe un scaun pus la dispoziţie de avocaţi şi i s-a oferit apă.

Judecătorii Curţii Supreme au oprit şedinţa şi au cerut să fie chemată o ambulanţă. Între timp însă, aceasta şi-a revenit, anunţând că îşi poate relua declaraţia. 

Ea a spus că starea de leşin a survenit, cel mai probabil, pe fondul activităţilor de peste zi, a faptului că nu a mâncat nimic şi că este fumătoare.

Acuzaţiile aduse de procurori

În acest dosar, Alina Bica este judecată pentru abuz în serviciu în cazul lui Adriean Videanu, respectiv admiterea solicitării acestuia de ridicare a sechestrului asigurător de pe 80 de acţiuni, care fusese pus de procurorul care instrumentează dosarul Romgaz-Interagro.

Astfel, pe 25 februarie 2014, printr-o ordonanţă, Alina Bica, în calitate de şef DIICOT, a dispus cu încălcarea prevederilor legale de competenţă admiterea solicitării inculpatului Videanu şi a ridicat sechestrul asigurător.


Prin această acţiune, Alina Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat.


La cererea de ridicare a ridicare a sechestrului, Videanu a depus înscrisuri cuprinzând date şi informaţii conform cărora nu mai deţinea acţiunile din august 2012, împrejurarea care nu era reală.

Ancheta de la DIICOT

Pe de altă parte, la 24 septembrie 2013, în dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asigurătorii prin instituirea unui sechestru şi asupra a 80 de acţiuni, deţinute de Adriean Videanu la compania SC Titan Mar SA.


În dosarul Romgaz, Videanu este cercetat alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane USD şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite