Un nou martor în cazul carnagiului de pe autostrada Egnatia Odos din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia elenă a identificat un nou martor al accidentului provocat duminică de un şofer român pe autostrada Egnatia Odos din Grecia. Martorul susţine că era pasager chiar în TIR-ul ucigaş.

Potrivit Mediafax, care citează postul de televiziune Skai, bărbatul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, a vorbit cu localnici dintr-un sat aflat în apropiere de locul accidentului şi i-a întrebat unde este cea mai apropiată secţie de poliţie. El pare să fi suferit răni uşoare în accident, precizează Skai, fără a furniza alte detalii.

Autorităţile elene nu erau la curent cu privire la prezenţa unei a doua persoane în camion.

Şoferul român de TIR, în vârstă de 39 de ani, este acuzat că a pierdut controlul vehiculului pe autostrada Egnatia, între oraşele Veria şi Salonic, lovind peste 30 de maşini staţionate din cauza unor lucrări pe carosabil. Patru persoane au murit în coliziunile multiple care au avut loc, iar a cincea a decedat ulterior la un spital în Salonic. Aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accident, inclusiv doi copii, care se aflau în stare critică luni.

Şoferul TIR-ului a afirmat în depoziţia iniţială că i-au cedat frânele, pe o porţiune de pantă, în coborâre, a drumului, şi că nu a reuşit să reia controlul asupra vehiculului. El a fost audiat, luni, de magistraţi şi o nouă şedinţă este programată pentru joi, timp în care cetăţeanul român rămâne în custodia autorităţilor elene.

Autorităţile elene l-au inculpat pentru omor din culpă şi pe administratorul firmei care efectua lucrări pe autostradă, suspectul urmând să fie audiat marţi de magistraţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite