UPDATE Un cutremur puternic zguduit nord-estul Japoniei. Alertă de tsunami

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter a avut loc în Zaponia
Un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter a avut loc în Zaponia

În Japonia a fost emisă o alertă de tsunami după ce un cutremur de 7,3 grade a zguduit nord-estul Japoniei şi s-a resimţit şi in capitala ţării. Epicentrul cutremurului fost în dreptul provinciei Miyagi.

UPDATE: Un tsunami de 20 de centimetri a fost observat în  Iwate.

UPDDATE: Tsunamiul care ameninţă nord-estul Japoniei în urma unui cutremur violent produs în largul arhipelagului ar putea să atingă doi metri înălţime la nivelul coastelor prefecturii Miyagi şi 50 de centimetri în alte zone, a avertizat Agenţia japoneză pentru meteorologie pe site, relatează AFP.

Autorităţile au lansat o alertă de tsunami care vizează o parte a coastelor Japoniei la Pacific, însumând peste 500 de kilometri de la nord la sud, de la partea cea mai de nord a Insulei Hokkaïdo şi până la coasta de la est de Tokyo.

UPDATE: Seismul a fost resimţit puternic în mai multe regiuni din Japonia, mai ales în zonele lovite de cutremurului magnitudinea de nouă, la 11 martie 2011.

În urma cutremurului ce a avut loc astăzi, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. 

UPDATE: Cutremurul a fost simţit şi în Tokyo unde clădirile s-au mişcat timp de aproximativ un minut. Specialiştii au emis alertă de tsunami pentru aproape toată coasta de est a Japoniei.

Centrul american, cu sediul la Hawaii, a precizat că nu există o „ameninţare de tsunami importantă şi devastatoare”, „cutremurele de această putere putând genera doar tsunamiuri locale care pot fi devastatoare la nivelul coastelor ţărilor vizate.

Alerta de tsunami a fost emisă pentru acelaşi loc în care s-a dezlănţuit dezastrul din martie 2011. Acest cutremur a antrenat un tsunami uriaş, iar o dublă catastrofă s-a soldat cu aproximativ 20.000 de morţi şi a provocat un accident nuclear major la Centrala Fukushima.

Postul public de televiziune NHK a oferit asigurări că nicio anomalie supliemntară nu a fost constată la instalaţia centralei până în prezent.

Watch More News Videos at ABC | 2012 Presidential Election | Entertainment & Celebrity News



PRIMELE IMAGINI DIN TIMPUL SEISMULUI

Revenim cu detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite