Un bărbat de naţionalitate română a fost arestat în cazul morţii scriitorului grec Menis Koumandareas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul elen Menis Koumandareas. FOTO: internationale.it
Scriitorul elen Menis Koumandareas. FOTO: internationale.it

Un bărbat de naţionalitate română în vârstă de 25 de ani a fost arestat marţi de poliţia elenă, fiind suspectat de uciderea scriitorului Menis Koumandareas, găsit strangulat la începutul lui decembrie în locuinţa sa din Atena, relatează Agence France Presse (AFP).

Bărbatul de naţionalitate română este suspectat de asasinat şi tentativă de furt. El urmează să fie prezentat unui judecător în vederea punerii sub acuzare. Suspectul ar fi recunoscut că avea un litigiu financiar cu scriitorul, dar că nu a intenţionat să-l ucidă, ci Koumandares ar fi căzut şi s-a lovit după ce a fost împins, potrivit Hotnews care citează presa elenă. 

În acelaşi timp, un presupus complice este căutat.

Menis Koumandareas, în vârstă de 83 de ani, a fost găsit mort, la 8 decembrie, având răni la nivelul gâtului şi a feţei, în locuinţa sa din Kypseli, un cartier popular din Atena.

Scriitorul locuia singur în Atena. Cadavrul său a fost descoperit de un nepot ce era îngrijorat de faptul că nu poate lua legătura cu unchiul său.

Potrivit poliţiei, nu existau semne de intrare forţată, deşi se pare că anumite camere din apartament fuseseră scotocite. 

Koumandareas, născut în Atena în 1931, a câştigat numeroase premii pentru proza sa şi a fost un activist al revoluţiei greceşti împotriva dictaturii militare, în perioada 1967-1974. În 1976, a primit Premiul Naţional pentru Proză, pentru volumul „Fabrica de Sticlă/The Glass Factory“ şi în 2002 pentru „De două ori grec/Twice a Greek“.  

De asemenea, a tradus în limba greacă mai multe cărţi scrise de autori celebri, printre care se numără Ernest Hemingway şi Scott Fitzgerald.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite