Trenul Bucureşti – Baia Mare, blocat pe drum, după 18 ore de mers. Mecanicul a fost nevoit să taie copacii căzuţi pe şine cu o drujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mecanicii au fost nevoiţi să coboare în repetate rânduri pentru a tăia copacii căzuţi cu drujba FOTO Ştefan Angelescu / Facebook
Mecanicii au fost nevoiţi să coboare în repetate rânduri pentru a tăia copacii căzuţi cu drujba FOTO Ştefan Angelescu / Facebook

După 18 ore de mers, un tren dinspre Bucureşti spre Baia Mare a rămas blocat aproape de Valea Chioarului, judeţul Maramureş. Ştefan Angelescu, unul dintre pasageri, a descris situaţia pe Facebook, precizând că din cauza furtunii şi a copacilor căzuţi pe şine, mecanicul a fost nevoit să coboare de mai multe ori pentru a-i tăia cu o drujbă. Potrivit acestuia, în prezent restul pasagerilor au rămas în beznă, fără vreo veste oficială de la CFR.

Datorită furtunii care a avut loc în vestul ţării, numeroşi copaci au fost doborâţi pe drumuri sau pe şinele de tren. 

După 18 ore de mers, trenul IR 1745 cu direcţia Bucureşti – Baia Mare care a pornit la ora 6 dimineaţa şi ar fi trebuit să ajungă la destinaţie la 20.08, încă se află pe drum.

Ştefan Angelescu, unul dintre pasageri, a scris pe Facebook că în prezent au rămas blocaţi aproape de Valea Chioarului, judeţul Maramureş, şi că la bord „sunt bătrâni care nu mai au apă, mâncare şi sunt la capătul răbdării”.

Totodată, acesta subliniază că o parte dintre oameni sunt panicaţi, şi că nu pot să-şi anunţe rudele despre situaţia lor deoarece prizele din interiorul trenului nu funcţionează. De mai bine de o oră, bărbatul spune că pasagerii stau în întuneric.

„Trenul circulă în condiţii extrem de periculoase pe timp de noapte fără nici un fel de far sau lumină, printre copaci căzuţi pe şină, opreşte din 100 în 100 de metri, mecanicul fiind nevoit să coboare să taie copacii căzuţi cu drujba” a subliniat Ştefan pe Facebook.

Bărbatul a mai adăugat că pe lângă vizibilitatea zero, mecanicii de locomotivă sunt nevoiţi să circule cu un parbriz spart, cel mai probabil din cauza furtunii. De asemenea, Ştefan mai relatează că cei de la CFR nu au venit cu nicio explicaţie şi nici nu au pus la dispoziţie un autobuz pentru a-i prelua pe pasageri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite