Trăirile religioase îi aduc lui Gigi Becali acuzaţia de mărturie minicinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali s-a ales cu un nou dosar penal
Gigi Becali s-a ales cu un nou dosar penal

Latifundiarul Gigi Becali s-a ales cu un nou dosar după ce şi-a retras în instanţă denunţul formulat în 2006 împotriva milionarului Puiu Popoviciu. Acesta îi suflase lui Becali de sub nas afacerea cu terenuri de la Băneasa.

Convingerile religioase îl bagă la apă pe Gigi Becali. După ce, în 2006, l-a denunţat pe Puiu Popoviciu pentru fraudă în afacerea cu terenuri de la Băneasa, Becali le-a spus apoi judecătorilor că închisoarea l-a învăţat ce este iubirea faţă de semeni şi se roagă pentru duşmanii săi.

Judecătorii n-au ţinut însă cont de metamorfoza spirituală prin care a trecut afaceristul. Aşa că refuzul acestuia de a da declaraţii împotriva „duşmanilor“ i-au adus luni informaţia că se va alege cu un nou dosar penal pentru mărturie mincinoasă.
Mai exact, luni dimineaţă, Gigi Becali a fost audiat ieri timp de aproape două ore de magistratul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, de la Curtea de Apel Bucureşti, cel care are judecă procesul de corupţie în care este implicat Puiu Popoviciu.

Audierea lui Becali a fost cerută de procurorul DNA, după ce anchetatorul a observat că sunt discrepanţe între denunţul dat pe 14 iunie 2006 şi declaraţia din 27 octombrie 2014. Becali a susţinut ieri că nu-şi mai aduce aminte ce a scris în denunţul pe care l-a făcut în urmă cu 10 ani, că oricum nu avea probe din care să reiasă vinovăţia lui Popoviciu şi că s-ar fi înşelat asupra prejudiciciului.

DNA s-a autosesizat

La sfârşitul şedinţei de judecată, procurorul DNA a arătat că s-a autosesizat în cazul lui Gigi Becali şi va deschide o anchetă privind mărturie mincinoasă. „Eu am spus adevărul! Eu nu pot să spun ceva mincinos să facă oamenii ăştia puşcărie. Asta e lege? Dacă spui adevărul să fii cercetat?“, a explodat Becali.

Latifundiarul a bătut cu pumnul în masă, dar şi-a cerut scuze instanţei pentru gestul său. „Eu am trecut pe acolo (pe la închisoare- n.r.), ştiu ce înseamnă suferinţa, şi eu, decât să sufere altcineva, prefer să sufăr eu- mai ales daca spun o minciună“, a încercat să-şi explice gestul Becali.

Afaceristul a fost eliberat condiţionat pe 3 aprilie 2015 de la Penitenciarul Poarta Albă (judeţul Costanţa). El a executat două treimi din condamnarea de trei ani şi jumătate primită în urma condamnărilor din 3 dosare: „Schimbul de terenuri cu MApN“, „Sechestrarea hoţilor maşinii“ şi „Valiza“. Dacă ar fi găsit vinovat în acest dosar de mărturie mincinoasă, Becali ar putea primi o agravantă, deoarece s-ar afla în stare de recidivă postcondamnatorie.

2006: „O cârdăşie“

Practic, ancheta în dosarul în care Puiu Popoviciu este acum judecat a fost demarată după ce Becali a depus un denunţ la DNA, nemulţumit că a pierdut o afacere cu 224 de hectare deţinute de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, atunci când Popoviciu s-a asociat cu Universitatea, prin intermediul rectorului Ioan Niculae Alecu. „Frauda făcută de profesorul Alecu, în cârdăşie cu Puiu Popoviciu, constă în faptul că, deşi era ilegal, au făcut asociere şi au subevaluat terenul. Valoarea de piaţă la evaluare era aproximativ 500 de euro/metrul pătrat şi ei l-au evaluat la aproximativ 7 euro/metrul pătrat, deci un prejudiciu de aproximativ un miliard de euro adus statului, cel mai mare din istoria României“, explica Gigi Becali, pe 14 iunie 2006.

2014. „Temniţa m-a învăţat ce e iubirea“

Pe 27 octombrie 2014, Becali a fost adus din penitenciar în instanţă pentru a fi audiat ca martor. Latifundiarul a avut o atitudine de iertare faţă de Popoviciu, s-a căit în faţa judecătorului şi a citat o pildă din Biblie. „Eu m-am schimbat, nu mai sunt Gigi Becali care a dat acea declaraţie, acea plângere atunci. Domnule preşedinte, aţi văzut că am trăirile pe care le am şi temniţa m-a învăţat ce e iubirea”, a motivat Becali. „Jur că nu ştiu ce am scris acolo, nu mai ţin minte“, a spus atunci latifundiarul.

2016. „Nu ştiu nimic”

În sala de judecată, Gigi Becali a explicat ieri că el a făcut denunţul împreună cu afaceristul Gabriel Bondoiu, dar că nu mai ţine minte ce a scris acolo. El a arătat că oricum nu avea probe care să susţină acest denunţ. „Vă spun sub cuvânt de onoare şi cu mâna pe Biblie, nu ştiu nimic care să incrimineze pe aceşti oameni. Era la nivel de bârfă. Nu am probe care să arate cele arătate în acea plângere. Doamna procuroare, ăsta este purul adevăr!“, a spus Becali. El a precizat că nu mai menţine ce a scris în denunţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite