Tragere la sorţi a completelor de 5 judecători pentru 2019. Ce se întâmplă cu dosarul în care este judecat apelul lui Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ICCJ tragere la sorti

Curtea Supremă va desemna, mâine, prin tragere la sorţi, magistraţii care vor face parte din completele de 5 judecători pentru anul 2019, altele decât cele care au fost desemnate deja pe 13 decembrie şi cărora le-au fost repartizate dosare.

„La data de 3 ianuarie 2019, orele 10:00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc, în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completurilor de 5 judecători pentru anul 2019”, se arată într-un comunicat al Instanţei supreme din data de 28 decembrie 2018.

Însă judecătorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au stabilit la finele anului trecut, ca toate dosarele repartizate la completele de 5 judecători, în 13 decembrie, să fie judecate în 2019 de aceiaşi magistraţi, fără a fi repartizate din nou la noile complete care vor fi trase mâine la sorţi.

Asta chiar dacă la ultimul termen, în aceste dosare completele au pronunţat doar amânări neadministrând probe. 

Concret, Secţia pentru judecători a CSM a dezbătut, pe 19 decembrie, situatia completelor de 5 judecatori ale Curţii Supreme pentru anul 2019 şi a decis ca acestea să nu mai fie trase la sorţi la începutul anului viitor având în vedere că au fost stabilite recent.

Astfel, dosarul în care este judecat Liviu Dragnea în apel va fi judecat de Completul 2 de 5 judecători. Acest complet a decis, la şedinţa de miercuri, să amâne procesul pentru data de 21 ianuarie. 

De altfel, aproape toate completele de 5 judecători de la Instanţa supremă au amânat, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, dosarele pe care le aveau pe rol, între care şi cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului sau al lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului şi al lui Victor Ponta.

Componenţa completelor

Pe 13 decembrie au fost trase la sorţi trei complete în materie penală şi trei în materie civilă:

Complet 1 penal - Simona Cristina Neniţă, Iulian Dragomir, Constantin Epure, Marius Foitoş, Ionuţ Matei;

Complet 2 penal - Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa;

* Completul 3 penal - Francisca Vasile, Silvia Cerbu, Ioana Bogdan, Anca Mădălina Alexandrescu, Ana Iancu;

Complet 1 civil - Mihaela Tăbârcă, Lavinia Dascălu, Minodora Condoiu, Claudia Marcela Canacheu, Gabriela Bârsan;

Complet 2 civil - Cristina Tarcea, George Bogdan Florescu, Rodica Zaharia, Corina Alina Corbu, Hrudei Maria;

Complet 3 civil - Bianca Ţăndărescu, Beatrice Nestor, Valentina Vrabie, Daniel Gheorghe Severin, Virginia Filipescu.

Dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman a fost repartizat la Completul 2 penal format din judecătorii: Daniela Enceanu, Lucia Rog, Iuliana Rus, Luciana Mera şi Aida Popa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite