Trafic intens pe DN1. Se circulă în coloană între Comarnic şi Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii au luat cu asalt drumul spre munte, astfel că pe DN1, pe sensul de mers spre Braşov, se circulă bară la bară între localităţile Comarnic şi Buşteni. Poliţiştii recomandă şoferilor să folosească autostrada A3 3 sau DN7.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că traficul rutier este intens pe DN1 Ploieşti – Braşov, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. La intrarea în Comarnic şi la intrarea în Buşteni, pe sensul de urcare, se circulă în coloană, însă autovehiculele sunt în mişcare.

„Problemele de fluenţă de pe tronsonul Ploieşti – Braşov al DN1 se datorează şi diminuării capacităţii de circulaţie a DN1, ca urmare a trecerii de la două, la o bandă de circulaţie, de la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Braşov”, potrivit unui comunicat emis de Centrul Infotrafic.

Pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1 pot fi utilizate următoarele variante alternative:

  • Către Braşov:  A3 Bucureşti – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;
  • Către Sinaia: DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.

„În zona Bran – Moeciu se poate ajunge pe A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov, mult mai uşordecât pe traseul DN7 Bucureşti – Bâldana, DN71 Bâldana – Târgovişte , DN72A Târgovişte - Valea Mare-Pravăţ şi DN73 Valea Mare-Pravăţ – Braşov, cu precizarea că, deşi această rută trece prin multe localităţi încare limita maximă de viteză este de 50 km/h, se merge constant, fără probleme deosebite de fluenţă (spre deosebire de tronsonul Comarnic – Braşov al DN1)”, se mai arată în documentul citat.

Pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti circulaţia se desfăşoară fără probleme. 

Şoferii sunt sfătuiţi să respecte regimul legal de viteză, să păstreze în mers o distanţă care să permită oprirea în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite