TF1: Tânărul de etnie romă, bătut în Franţa, a încercat să fugă, dar agresorii au încercuit tabăra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabăra unde locuia tânărul de etnie romă din România, bătut pe 13 iunie cu bestialitate. FOTO: Reuters
Tabăra unde locuia tânărul de etnie romă din România, bătut pe 13 iunie cu bestialitate. FOTO: Reuters

Tânărul etnic rom de origine română bătut cu bestitalitate la Pierrefitte pe 13 iunie, în departamentul Seine-Saint-Denis, plasat în comă artificială, a încercat să fugă de agresori, dar aceştia au încercuit tabăra, au declarat martori pentru poliţia franceză, potrivit TF1.

Postul de televiziune a trimis reporteri în zona în care a avut loc atacul asupra lui „Darius” (n.r. – aşa cum l-a numit presa franceză, cu toate că numele său este Gheorghe, potrivit altor surse din aceeaşi presă), tânărul de etnie romă care a fost bătut cu bestialitate de mai multe persoane. Potrivit mărturiilor, totul pare că a pornit de la o spargere, aceasta fiind surprinsă pe 13 iunie de un copil în vârstă de 11 ani care l-a văzut pe cel care intrase prin efracţie undeva în departamentul Seine-Saint-Denis. Ulterior, în seara acelei zile un tânăr în vârstă de 17 ani este găsit inconştient într-un cărucior de supermarket, cu faţa extrem de tumefiată.

În acea vineri, în jurul orei locale 18.00 (n.r. - 19.00, ora României), un locuitor al taberei unde sta şi „Darius”, Victor, aude mai mulţi tineri la intrarea în tabără. Înarmaţi cu bâte, ei vor să discute „Darius”, de la care vor să recupereze ceea ce a furat, susţin reporterii TF1 citând martorii din tabără.

Tânărul numit „Darius” este cunoscut de poliţia din zonă. Cu nouă zile înainte de a fi bătut cu bestialitate, ar fi fost reţinut de forţele de ordine după ce a încercat să fure un televizor.

Locuitorii taberei au refuzat să-l predea, ceea ce a dus la ameninţări din partea grupului d tineri. Răspunsul a venit prompt: „Vom veni după el”, au avertizat tinerii, potrivit martorilor locali.

Grupul nemulţumit a revenit  în tabără două ore mai târziu, însă de această dată au mai multe arme. Martori susţin că aveau şi arme automate, bâte de baseball şi săbii.

„Erau vreo 20 de persoane, poate mai multe (…) Darius a încercat să fugă peste gard, dar tinerii au încercuit tabăra”, potrivit unui martor, citat de TF1. Tânărul a fost prins şi, sub ameninţarea unui pistol, a fost urcat cu forţa într-o maşină.

Răpitorii i-au contactat telefonic pe părinţii lui "Darius" în aceeaşi seară în două rânduri. Agresorii au cerut o răscumpărare în valoare de 15.000 de euro la primul apel, redusă la 5.000 de euro la al doilea, mama celui răpit cerând  proprietarului român al unui garaj din vecinătate să o ajute şi să negocieze cu cei care îl luase pe băiatul său.

Proprietarul garajului dă, întâmplător, mai târziu peste băiatul zace inconştient în cărucior, cu faţa tumefiată. „Mi-a pierit glasul. Abia respira, dar trăia”, a afirmat acesta care încearcă să-l aducă în cărucior până în tabără, însă decide să-l abandoneze la colţul unei străzi şi pleacă în căutarea părinţilor.

Tânărul bătu este trimis la un spital primul examen de bilanţ punctând următoarele aspecte ale stării de sănătate ale lui „Darius”: faţa tumefiată, dinţi sparţi, membre rupte.

Poliţia din departamentul Seine-Saint-Denis a fost însărcinată cu ancheta deschisă pentru răpire, sechestrare şi „acte de barbarie”, însă par a fi dificultăţi deoarece principalii martori refuză să colaboreze cu cei responsabili de acest demers.

Avocata familiei a declarat pentru „Le Journal du Dimanche”, citat de „Le Figaro” că există o „primă mică veste bună”: anume starea tânărului înregistrează o uşoară ameliorare.

Violenţa extremă a cărei victimă a fost l-a determinat pe preşedintele Republicii să reacţioneze personal. Francois Hollande a denunţat "acte care nu pot fi numite şi injustificabile". De asemenea, premierul Manuel Valls a denunţat "un act inacceptabil".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite