Teroristul arădean care confecţiona bombe artizanale a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădeanul Remus Văsuţ, prins când încerca să vândă unui lucrător SRI sub acoperire două bombe artizanale pe care le confecţionase în locuinţa sa, a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DIICOT, sub acuzaţia de fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au stabilit că în decembrie 2013 Remus Văsuţ a cumpărat ingredientele necesare confecţionării unor dispozitive explozive periculoase. El nu a acţionat, însă, singur, fiind ajutat de Marius Liviu Mogoşan, care l-a consiliat tehnic în legătură cu modul de confecţionare a unor dispozitive explozive.

"Din probele administrate rezultă că inculpatul Văsuţ Cornel Cătălin i-a solicitat lui Martin Constantin Sebastian din municipiul Bucureşti, să-i livreze mai multe ingrediente care pot fi folosite la confecţionarea unor dispozitive explozive. Acesta din urmă, sub numele de utilizator dheeeah, avea postat pe un site de comerţ on-line, un anunţ prin care oferea spre vânzare diferite substanţe, printre care şi ingrediente care pot fi folosite în scopul menţionat", arată procurorii DIICOT, citat de Mediafax.

La rândul său, Martin i-a livrat lui Văsuţ substanţele necesare confecţionării substanţelor explozive, expediindu-le printr-un serviciu de curierat, spun anchetatorii.

"În aceeaşi activitate, a fost implicat Farcău Adrian care, cunoscând preocupările lui Văsuţ Cornel Cătălin privitoare la confecţionarea materiilor explozive, i-a pus la dispoziţie mijloace tehnice şi materiale pentru confecţionarea obiectelor arătate", mai precizează DIICOT.

Astfel, în 7 şi în 17 decembrie 2013, Remus Văsuţ a confecţionat şi detonat în apropierea localităţii Ghioroc, dispozitive explozive, iar în 20 decembrie 2013, a confecţionat două dispozitive similare, pe care le-a dat altor persoane, "în vederea detonării într-un local, pentru a produce stare de nelinişte şi teamă în rândul populaţiei", potrivit anchetatorilor.

În acelaşi dosar, procurorii DIICOT Timişoara i-au mai trimis în judecată pe Marius Liviu Mogoşan, acuzat de complicitate la nerespectarea regimului materiilor explozive, Constantin Sebastian Martin, pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, şi Adrian Farcău, pentru complicitate la nerespectarea regimului materiilor explozive şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Dosarul va fi soluţionat de magistraţii Curţii de Apel Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Profil de terorist: neonazist frustrat

Remus Văsuţ, din comuna arădeană Ghioroc, a fost arestat preventiv pentru terorism sâmbătă noapte, după ce a fost prins în flagrant în timp ce îi vindea unui ofiţer SRI două bombe fabricate de el. În locuinţa tânărului au fost descoperite însemne neonaziste.

Teroristul arădean care confecţiona bombe artizanale a fost arestat preventiv

Tânărul din Arad prins în flagrant când încerca să vândă unui lucrător SRI sub acoperire două bombe artizanale pe care le confecţionase în locuinţa sa, unde amenajase un laborator clandestin pentru construirea unor astfel de obiecte, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite