Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la morţi pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se află pe prima poziţieîn Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de accidentele rutiere. Concluzia aparţine Comisiei Europene, care a efectuat un studiu despre sănătatea publică.

Cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere se înregistrează în România, conform studiului efectuat de Comisia Europeană. Conform documentului, decesele în Marea Britanie din aceleaşi cauze sunt de patru ori mai puţine.

România este urmată de Polonia, Lituania şi Croaţia.

Cifrele din studiul Comisiei Europene ne situează pe primul loc, chiar dacă în ultimii zece ani scăderea numărului accidentelor rutiere mortale a scăzut cu 24 de procente.

Din 2009 până în 2012, accidentele rutiere mortale au scăzut în România, dar prea lent comparativ cu celelalte ţări europene, se arată în studiul Comisiei Europene.

Tinerii sunt cel mai frecvent implicaţi în accidente mortale, în special cei cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani. Bărbaţii sunt mult mai frecvent victimele accidentelor rutiere decât femeile.

Studiul Comisiei Europene oferă şi soluţii. Cele mai multe accidente rutiere pot fi prevenite prin îmbunătăţirea drumurilor şi respectarea măsurilor de siguranţă rutieră.

În timp ce Lituania este oferită drept exemplu pozitiv pentru o scădere accelerată a ratei accidentelor rutiere mortale, România alături de Malta, Croaţia şi Bulgaria este trecută la capitolul negativ al ţărilor unde frecvenţa acestor accidente scade prea încet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite